miercuri, 14 aprilie 2010

Liliana Mincă joacă tare la 2/69

Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
Acest articol a aparut si in Academia Caţavencu din 14 Apr 2010

Liliana Mincă este o femeie fatală. Fatalitatea este direct proporţională cu găurile pe care le lasă în urmă Lilişor, prin locurile pe unde a trecut ca angajată. A lucrat ca dactilografă la Balli, firma lui Victor Atanasie Stănculescu. I-a făcut capul mare generalului Ghipsulescu, a pus mîna pe un împrumut, a dispărut în ceaţă cu datoriile neplătite. Concomitent cu Balli, a lucrat ca director comercial la firma Fippi International. I-a pus bulanul în braţe patronului italian, un moşcotano libidinoso, care s-a trezit tîrziu că a rămas fără un autoturism Ford şi 6 miliarde de lei şi fluieră şi acum a pagubă.
De la Agenţia Naţională de Control al Exporturilor a plecat cu informaţii ruşinoase, pe care le foloseşte cu succes împotriva adversarilor politici, în calitate de membru PC şi candidat la parţialele parlamentare, în Colegiul 19.

Cîtă vreme a condus Loteria, instituţia a ajuns puşculiţa poliţiştilor, sereiştilor şi sepepiştilor, cu care s-a înţeles de minune în casele conspirative. Cu banii ce dădeau pe din lături de la Loterie, ca gulerul de bere dintr-o halbă fără măsură, Lili şi-a cumpărat protecţia lui Voiculescu-Felix, sponsorizînd candidaţii partidului în alegeri. Madam Loto, cum îi zic cunoscătorii, a gestionat cele mai controversate cîştiguri din istoria lui 6/49. Perechea ei reală ar fi trebuit să fie Ogică. N-a avut noroc să-l ia de bărbat, dar niciodată să nu zică niciodată. S-a măritat tîrziu, la vîrsta la care o ţărancă din Botoşani, de unde e originară, devine mamaie. Ca să nu rămînă singură cu numele Ghervasuc, madam Loto s-a mai încuscrit cu încă două nume de rezervă, rezervistul SRI Nelu Mincă şi bancherul Mihai Bogza de la Bankcoop. Mincă părea mai ofertant, că pînă la rivuluţiune a fost colonel de Securitate, iar actualmente este director de hotel în staţiunea Saturn şi liderul conservatorilor din Mangalia.

Prevăzătoare din fire, Liliana a jucat pe varianta 2/69: şi-a pus pirostriile cu Mincă, dar se bucură de farmecele lui Bogza şi se lasă vrăjită de ghiersul său irezistibil de devalizator de bănci, că la asta se pricepe de minune, după ce a ţepuit Banca Religiilor. Nunta n-a fost ca-n poveşti, ci fix ca la ghiolbanii ajunşi: rochie Agnes Toma cu 46 de diamante atîrnate pe post de beculeţe şi brelocuri, conduri de Cenuşăreasă din horbotă, o juma’ de mie de invitaţi, restaurant "Paradiso" ca să se asorteze cu fericirea, muzichia lui Botgros şi glasul Mariei Dragomiroiu, nota de plată cu cinci zerouri. Cea mai mare calitate a lui Mincă este că a păşit în lotul tinerelor speranţe care se apropie deja de 65 de ani. Drept care, Lilişor obişnuieşte să-l lase în uichenduri singur acasă şi să-şi petreacă sfîrşiturile de săptămînă, dimineaţa cu Bogza, iar seara cu băieţii, în budoarele conspirative ale securităţii naţionale.


Lilly Mîrlan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu