duminică, 30 mai 2010

Pe bani publici, poliţia din Cluj îşi modernizează hotelul

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro
Cristina Horvat


Pe bani publici, poliţia din Cluj îşi modernizează hotelul
Iar MAE continuă sărbătorirea eroilor în străinătate!

În timp ce Traian Băsescu, preşedintele-premier al României, se pregătea să-i anunţe pe români că le taie 25% din salarii şi 15% din pensii, soldăţeii portocalii din Palatul Victoria făceau ce ştiu ei cel mai bine: tocau bani publici, "fără număr, fără număr", pe te miri ce prostii!

În şedinţa de guvern din 28.04.2010, Boc&comp au alocat, prin HG nr. 428/28.04.2010, suma de 2.710.071 de lei, din Fondul de Rezervă al Guvernului, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Administraţiei şi Internelor, în vederea finalizării a două proiecte de investiţii ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj. Evident că asemenea sume nu puteau fi direcţionate decât spre Cluj. Noul Scorniceşti, aşa cum mai nou e denumit oraşul de suflet al micului premier.
Din nota de fundamentare a hotărârii de guvern aflăm că este vorba despre extinderea şi modernizarea imobilului COLINA (Complex de pregătire şi cazare, Secţia 4 Poliţie din municipiul Cluj-Napoca) în valoare actualizată de 8.548.830 de lei, şi despre extinderea şi modernizarea imobilului din Str. Albac nr.15 (Secţia 3 Poliţie, Serviciul Rutier şi Serviciul de Ordine Publică din municipiul Cluj-Napoca) în valoare actualizată de 5.915.000 de lei.

Acelaşi document ne arată faptul că lucrările propuse şi avizate la imobilul COLINA se referă la "modernizarea spaţiilor de cazare existente pe zona de hotel la etajele I şi II; extinderea pe orizontală şi verticală a zonei de restaurant şi bloc alimentar; amenajarea şi dotarea corespunzătoare a restaurantului, grupurilor sanitare, recepţiei hotelului, birourilor personalului şi, respectiv, a unei săli de pregătire cu o capacitate de 180-200 locuri, precum şi a unei săli de şedinţe pentru organizarea cursurilor de pregătire, perfecţionare şi instruire a personalului din cadrul MAI". Mai clar spus, imobilul COLINA este pregătit a fi mai mult cârciumă şi hotel pentru parangheliile mahărilor din IJP Cluj decât centru de instruire pentru cadrele din Ministerul de Interne. Suma alocată la acest obiectiv, pentru dotarea şi modernizarea mobilierului, obiectelor de inventar şi a mijloacelor fixe, este de 853.826 de lei.

Lucrările la al doilea proiect de investiţii, cel din Strada Albac nr.15, privesc execuţia unui nou corp de clădire P+E în prelungirea clădirii pentru Serviciul de Poliţie Rutieră, iar pentru finalizarea investiţiei se alocă suma de 1.856.245 de lei, din care 1.218.111 lei pentru construcţii-montaj şi 638.134 lei pentru dotări.

În aceeaşi zi, 28.04.2010, guvernul Boc mai dă o hotărâre de guvern, cel puţin bizară. Este vorba despre HG nr. 420/28.04.2010 privind finanţarea din bugetul MAE a unor manifestări culturale şi de diplomaţie publică organizate în ţară şi la misiunile României din străinătate, pentru aniversarea Zilei Europei şi a Zilei Eroilor. Până aici nimic rău, numai că într-o perioadă atât de neagră din punct de vedere financiar şi în plin scandal generat de adoptarea măsurilor de austeritate, poate că nu ar fi fost cazul ca MAE să anunţe, în nota de fundamentare a hotărârii de guvern, că evenimentele se vor întinde pe parcursul a două luni, mai şi iunie. Însă lucrul cel mai strident din această hotărâre de guvern este acela că nu se menţionează suma alocată organizării acestor evenimente. Adică bugetul MAE e un fel de sac fără fund, din care se pot aloca bani cu nemiluita, aşa cam cât îi trăsneşte prin cap fiecărui şef de misiune diplomatică?!

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, ar fi trebuit să ştie mai bine ca oricine că un strop de decenţă şi de transparenţă în plus în cheltuirea banului public, mai ales în vremuri de criză economică, nu strică! Tout au contraire!

Accesari: 954

Publicat Vineri, 28 mai 2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu