joi, 14 octombrie 2010

În timp ce pensionarii mor de foame Casa Naţională de Pensii cumpără maşini de lux

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro


Casa Naţională de Pensii face achiziţii publice pe bandă rulantă. Şi atunci cum rămâne cu austeritatea bugetară, atât de mult clamată de puterea pedelistă? Dar cu tăierea tuturor achiziţiilor publice la nivelul ministerelor şi instituţiilor de stat, şi aceasta asumată, doar verbal ce-i drept, de nenumărate ori de actualii guvernanţi?

Chestiunea pensiilor e la ordinea zilei, din orice punct am aborda această problemă. Pensionarii sărăcesc pe zi ce trece şi trăiesc cu spaima că actualul guvern şi Traian Băsescu le vor impozita pensiile şi aşa extrem de mici. Cel mai mare scandal din istoria parlamentarismului românesc a izbucnit de la frauda imensă comisă de preşedintele Camerei Deputaţilor, la votul pentru Legea pensiilor, o lege prost făcută care nu va face nimic altceva decât să nedreptăţească toate categoriile de pensionari.

În timpul ăsta, Casa Naţională de Pensii - instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Muncii - toacă banii publici pentru confortul personal al zecilor de şefi şi şefuleţi din această autoritate naţională.

Luni, 11 octombrie, Casa Naţională de Pensii a publicat pe SEAP anunţul de atribuire a contractului de cumpărare pentru două autoturisme berline, în valoare totală de 159.960 lei, fără TVA. Contractul a fost atribuit SC Porsche România SRL, iar această societate a fost singura care a depus oferta. Finanţarea acestui contract nu se face din fonduri comunitare, ci de la bugetul central.

Sigur, suma nu este una halucinant de mare, dar problema stă în imoralitatea acestui gest. Guvernanţii îi îndeamnă pe pensionari să strângă cureaua şi se bat cu pumnii în piept că şi ei se sacrifică la fel ca părinţii şi bunicii din această ţară. Micuţul premier se laudă de câte ori are ocazia că "din acest moment am toleranţă zero şi voi lua măsuri aspre asupra tuturor conducătorilor de instituţii publice care fac achiziţii necugetate pentru uz intern". Din păcate, adevărul este altul, aşa cum s-a putut vedea şi din acest exemplu al maşinilor de lux pentru Casa Naţională de Pensii.



Publicat Miercuri, 13 octombrie 2010 Cristina Horvat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu