marți, 19 aprilie 2011

AFACEREA DE 500.000 DE EURO pentru care ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş, spune: “Reflectez la DEMISIE”

Romania trebuie salvata!
cotidianul.ro


Ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş, s-ar putea afla într-un posibil conflict de interese, Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa având sediul la aceeaşi adresă din Bistriţa la care locuieşte şi ministrul, scriu jurnaliştii de la Evenimentul Zilei.

Ioan Nelu Botiş a recunoscut că soţia sa este angajată la această asociaţie, care a primit fonduri europene şi guvernamentale în valoare de 500.000 euro, aprobate de o autoritate aflată în subordinea Ministerului Muncii ,consemnează şi jurnaliştii de la Gândul.

"Eu personal nu primesc niciun ban. Soţia are statut de consilier acolo pe proiect. Primeşte bani pe acel proiect cu finanţare europeană. Soţia mea nu este beneficiar direct. Este vorba de o asociaţie acare are acest contract. Soţia mea este plătită în calitate de consilier", a declarat Botiş la Realitatea TV, citat de Evenimentul Zilei.

Asociaţia are la dispoziţie 2,13 milioane de lei, din care 1,9 milioane de lei fonduri europene nerambursabile şi 187.700 de lei de la bugetul naţional şi se ocupă cu informarea privind piaţa muncii, consiliere şi mediere pe piaţa muncii, formare profesională în ocupaţiile de sudor, maşinist, stivuitor şi sprijin pentru ocupare pe piaţa muncii.

Din datele de pe site-ul organizaţiei rezultă ca aceasta a fost înfiinţată în anul 2007 "ca un răspuns la cererea pieţei muncii în judeţul Bistriţa-Năsăud", dar a depus dosarul de finanţare după ce Ioan Nelu Botiş a ajuns Ministrul Muncii, notează Jurnalul Naţional.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/botis-ma-gandesc-pana-maine-daca-voi-demisiona-927357.html

http://www.gandul.info/news/afacerea-de-500-000-de-euro-pentru-care-ministrul-muncii-ioan-nelu-botis-spune-reflectez-la-demisie-8169642

http://www.jurnalul.ro/stiri/observator/ministrul-botis-ar-putea-demisiona-575677.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu