joi, 7 iulie 2011

Costică Constanda, despăgubiri de 290 milioane euro de la Primăria Capitalei. Decizia nu e definitivă

Romania trebuie salvata!
EVZ.ro
Un articol de: B1.ro | 06 Iul 2011, 12:04

Omul de afaceri Costică Constanda a câştigat 290 de milioane de euro în procesul cu Primăria Capitalei şi municipiul Bucureşti, reprezentat de Consiliul General, în privinţa unor terenuri, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti, care nu este definitivă, scrie Ziarul Financiar.

Costanda a fost reprezentat de avocații Valeriu Stoica, Florea Gheorghe și Traian Briciu, care au obținut, miercuri, câștig de cauză. Primăria poate ataca la Curtea de Apel decizia, iar dacă aceasta va fi menținută, Primăria Capitalei poate ajunge să dea faliment, această despăgubire fiind cea mai mare acordată până în prezent unui om de afaceri într-un proces cu o instituție a statului.

De partea cealaltă, primăria a fost reprezentată de Daniel Ştefănică, iar consilierii de avocatul George Stancov.

În acest proces, Costică Constanda a cerut anularea contractului cu Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) pentru terenul şi construcţiile din Satul Francez, precum şi daune de aproximativ 160 milioane de euro, pentru că Consiliul General al Municiipiului București nu a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru ridicarea unor imobile.

Pentru terenul de 28.500 de metri pătraţi pe care îl avea în proprietate în Parcul Bordei (pe care putea ridica imobile de cel puţin patru etaje), omul de afaceri a primit un teren cu aceeaşi suprafaţă în zona cunoscută ca Satul Francez, precum şi construcţiile edificate pe acesta aparţinând domeniului privat al Municipiului Bucureşti.

În 17 ianuarie 2008, Consiliul General a aprobat proiectul privind schimbul pentru terenul din Parcul Bordei cu unul din Satul Francez şi mai multe clădiri construite pe acesta, aparţinând municipalităţii. Astfel, pentru terenul de 28.500 de metri pătraţi pe care Costică Constanda îl avea în proprietate în Parcul Bordei, omul de afaceri a primit un teren cu aceeaşi suprafaţă în zona cunoscută ca Satul Francez, precum şi construcţiile edificate pe acesta aparţinând domeniului privat al Municipiului Bucureşti.

Costică Constanda a renunţat astfel la despăgubirile de peste 17 milioane de euro şi penalităţile pe care municipalitatea trebuie să i le achite.

Despăgubire record pentru Costică Constanda

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu