duminică, 20 ianuarie 2013

Cu vilă de la RA-APPS, Zgonea a cerut bani de cazare PLUS: Deputaţi cu case în Capitală cer bani de chirie

Romania trebuie salvata!
Autor: Carmen Vintilă
Friday, 18 January 2013 evz.ro

101 deputaţi au cerut bani pentru a-şi căuta o locuinţă cu chirie, iar 200 au optat pentru cazarea în regim hotelier. Printre cei care au solicitat bani de cazare se numără şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, deşi acesta deţine o locuinţă de protocol de la RA-APPS. De asemenea, deputaţii Ion Diniţă (PC), Dănuţ Culeţu (FC), Daea Petre (PSD) şi Victor Paul Dobre (PNL) se numără printre aleşii care au solicitat asigurarea cazării deşi deţin locuinţe în Bucureşti.

301 deputaţi şi-au clarificat opţiunea pentru cazare, dintre care 101 au optat pentru cazarea în alte spaţii decât cele de la hotelurile care au contract cu instituţia, potrivit mediafax.ro.

Printre parlamentarii care au solicitat sume pentru cazarea individuală se numără şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care se află pe lista demnitarilor care beneficiază de locuinţă din partea RA-APPS.

De cazare asigurată de Camera Deputaţilor se bucură şi o serie de miniştri printre care: ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu (hotel), ministrul Apărării, Mircea Duşa(hotel), ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu (chirie), ministrul delegat pentru ape şi păduri, Lucia Varga (hotel), ministrul delegat pentru întreprinderi mici şi mijlocii, mediul de afaceri şi turism, Maria Grapini (hotel), ministrul delegat pentru energie, Constantin Niţă (hotel) şi ministrul delegat pentru dialog social, Doina Pană (hotel).

Parlamentarii vor să stea cât mai departe de justiție
Tariful unei zile la hotel pentru un deputat care optează pentru o astfel de formă de cazare variază de la 235 de lei până la 190 de lei, fiind încheiate contracte cu şase unităţi hoteliere între care şi Rin Hotel.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a optat şi el pentru cazarea în regim particular, în timp ce fostul ministru al Mediului, Laszlo Borbely, a preferat cazarea la hotel.

Deşi au case în Bucureşti vor bani de cazare

Deputatul PC, Ion Diniţă, care a cerut cazare la hotel asigurată de Camera Deputaţilor are în Bucureşti două apartamente de 88,91 mp şi, respectiv, 65,92 mp cumpărate în 2009 şi în 2008, conform declaraţiei de avere.

Deputatul PSD, Daea Petre, care a solicitat sume pentru acoperirea chiriei în regim particular, deţine un apartament în Bucureşti, de 73,46 de mp, cumpărat în 2011 pe numele Daea Dana Florentina.

Deputatul PNL, Victor Paul Dobre, a preferat cazarea la hotel asigurată de Camera Deputaţilor în timp ce în declaraţia de avere menţionează că deţine un apartament în Capitală de 55 mp, cumpărat pe numele lui Dobre Matei. "Acum opt-nouă ani l-am ajutat pe fiul meu, aşa cum orice părinte îşi ajută copilul, să-şi ia un apartament de două camere în Bucureşti într-un bloc vechi. În acea perioadă el era student. În momentul achiziţiei apartamentului, eu nici măcar nu eram parlamentar. Această locuinţă a fost întotdeauna proprietatea fiului meu", a precizat pentru mediafax.ro deputatul.

El a menţionat că, deşi nu era obligat de lege, a trecut acest apartament în declaraţia de avere, de bună credinţă și a subliniat că apartamentul respectiv se află în continuare în proprietatea fiului său.

Şi deputatul din partea Forţei Civice, Dănuț Culețu, se află pe lista celor care au optat pentru cazarea la hotel, chiar dacă în declaraţia de avere menţionează că deţine în Bucureşti un apartament de 33 de mp împreună cu soţia sa. În replică, deputatul susține că apartamentul i l-a donat fiicei sale din 2010.

„Faptul că respectiva locuinţă apare în declaraţia de avere este justificat doar de motivul că nu s-a înaintat respectivul contract de donaţie către Administraţia Financiară a Sectorului 1. Între timp a fost îndeplinită procedura, motiv pentru care luni voi depune o nouă declarație de avere", ne-a declarat Dănuţ Culeţu. (A contribuit Feri Predescu)



Citiţi mai mult: Cu vilă de la RA-APPS, Zgonea a cerut bani de cazare PLUS: Deputaţi cu case în Capitală cer bani de chirie - Parlament > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/valeriu-zgonea-a-cerut-1019891.html#ixzz2IVdFNGqB
EVZ.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu