joi, 30 iulie 2009

Directori la Educaţie, plătiţi de universităţi private neacreditate

Romania trebuie salvata!

Catavencu.ro
29 Iul 2009 | Alina Moscalu

Ministresa Andronescu a primit, acum o vreme, numele de alint “Abramburica”. Ca şi în cazul prostănacului ei de şef pe linie de partid, ceva adevăr e în porecla asta. Că altfel nu ne explicăm cum subordonaţi de-ai Ecaterinei au al doilea serviciu la universităţi aflate în afara legii şi nimeni nu-i urecheşte o ţîră. Avem două posibilităţi: ori ministrul Andronescu nu cunoaşte activităţile din afara ministerului, pe care le prestează angajaţii ei în universităţi particulare, aflate în afara legii, ori nu o interesează, fiind abramburită.


Vă dăm două exemple de directori din Ministerul Educaţiei care lucrează şi la universităţi private, universităţi care se află în ilegalitate.
Aşa, de ani buni. Par egzamplu, Laura Şerbănescu este lector universitar doctorand la Facultatea de Istorie, Muzeologie şi Arhitectură din cadrul Universităţii Constantin Brîncuşi din Tîrgu-Jiu. În acelaşi timp, Laura este şi director general în Ministerul Educaţiei. Dumneaei este cea care coordonează activitatea Serviciului Formare Iniţială şi Perfecţionare din minister. Tot dumneaei face şi naveta în Tîrgu-Jiu pentru a educa nişte studenţi care nu ştiu că universitatea Constantin Brîncuşi a rămas restantă la obţinerea acreditărilor necesare facultăţilor la care se înscriu proprii studenţi. Deci, este în afara legii.


Colegul Laurei de direcorat în Ministerul Educaţiei, Ion Florin Popa, este la fel de ocupat în cele 24 de ore cît are ziua. Florin a cîştigat anul trecut 18.545 RON de la Universitatea Valahia Tîrgovişte din activitatea de profesor. Vreo 4 (patru) specializări de la Valahia sînt în aer de mai bine de 5 (cinci) ani şi asta deoarece nu există acreditări emise de Ministerul Educaţiei. Ceea ce nu îl împiedică pe Popa să cîştige nişte bani într-o ilegalitate liniştită şi anonimă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu