luni, 21 septembrie 2009

Cozmâncă pune ştampila pe propriul partid: PSD - soţii, copii, soacre, amante, interlopi, mafioţi

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro
20 Sep 2009 Dan Duca

Fostul lider PSD face primul pas spre a-i coordona campania prezidenţială lui Sorin Oprescu: se autosuspendă din rândurile social democraţilor şi atacă dur conducerea partidului, în frunte cu Mircea Geoană. Cuvintele la adresa liderilor sunt grele: trădători, parveniţi, aventurieri.
Octav Cozmâncă iese la atac. Vehiculat în ultimele săptămâni drept viitor coordonator al campaniei prezidenţiale a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, Cozmâncă le-a trimis membrilor şi simpatizanţilor PSD o scrisoare deschisă în care pune la zid actuala conducere a partidului. Nu omite nimic: alianţa greşită cu PDL, pe Mircea Geoană, pe care-l acuză că a trădat partidul, Grupul de la Cluj, format din Vasile Dâncu şi Ioan Rus, etichetaţi drept „aventurieri politici“.
„PSD - la fondarea căruia am contribuit substanţial, alături de alţi lideri marcanţi ai partidului - nu mai este un partid de stânga sau chiar de centru-stânga, aşa cum pretind unii lideri din actuala conducere a PSD.
Iată de ce: unii lideri actuali ai PSD, de la centru şi de la judeţe, au comportament de dreapta, dobândind, împreună cu familiile şi cu prietenii lor - pe căi ştiute de ei -, averi imense, derulând afaceri dubioase, de regulă, pe seama banului public; decizia profund greşită a conducerii PSD, a actualului lider al partidului de a se alia la guvernare cu PDL“, spune Cozmâncă.




Urmează pe listă Geoană şi Grupul de la Cluj: „PSD nu are, din aprilie 2005, un lider autentic, recunoscut şi respectat în multe structuri de partid din judeţe, municipii, oraşe şi comune. Actualul lider al PSD a jucat la «două capete», în special la Congresul din aprilie 2005, împreună cu alţi complici, de fapt oameni care au trădat partidul, precum şi colegii care l-au sprijinit ani buni pentru a obţine - meritat sau nu - diverse funcţii în partid, în Guvern sau în diplomaţie. Respectul acestui aşa-zis lider a fost zero faţă de partid, faţă de colegii săi adevăraţi, inclusiv faţă de fondatorul partidului“.



Fostul organizator al partidului spune că „direcţia aleasă de PSD este profund greşită, bazându-se numai pe satisfacerea intereselor personale ale unor grupuri, ale unor baroni locali, care promovează o politică de «stat în stat». Nu am acceptat şi nu voi accepta impostura, sforăriile şi minciuna, agramatismul şi comportamentul necivilizat al unor personaje compromise, care, doar întâmplător, decid soarta partidului pentru că dispun de bani“.



Cozmâncă îşi explică şi decizia de a se autosuspenda din partid. „Nu părăsesc partidul şi membrii săi adevăraţi, dar nu am nimic în comun cu indivizi care au trădat, care au privatizat partidul, care sunt avizi de putere, care sunt aventurieri politici şi care sacrifică PSD pentru satisfacerea intereselor personale, dar şi ale celor apropiaţi: soţii, soţi, copii, soacre, amante, interlopi, mafioţi etc.“ În cazul în care social democraţii nu vor redeveni ceea ce au fost, fostul coordonator are şi soluţii: „În situaţia în care PSD nu va redeveni, în scurt timp, prima forţă politică din România, voi iniţia, alături de alţi oameni importanţi şi puternici, demersurile necesare şi legale pentru constituirea Alianţei naţionale a forţelor democratice de stânga“.



Iliescu: „Îi întinde covorul lui Băsescu“

Liderii PSD au reacţionat imediat la scrisoarea lui Cozmâncă. Iar cel mai vehement a fost Ion Iliescu. „Mi se pare nefericit momentul pe care şi l-a ales şi total nepotrivit atacul global la adresa PSD. Aceste atacuri nedrepte la adresa PSD reprezintă un fel de a-i întinde covorul lui Traian Băsescu“, a declarat Iliescu pentru NewsIn. Geoană a fost ceva mai evaziv: „Păcat că trebuie să treacă cinci ani de zile (de la congresul în care Geoană a devenit preşedinte al PSD - n.r.) să poţi să spui aşa ceva“. În schimb, fostul lider al Grupului de la Cluj Ioan Rus a comentat ironic scrisoarea: „Nu vreau să-i comentez scrisoarea lui Cozmâncă pentru că nu cred că acesta ştie să scrie“. Şi Vasile Dâncu a reacţionat în acelaşi ton: „Domnul Cozmâncă are dreptate şi vreau să-l felicit pentru că numai aventurieri poţi să-i numeşti pe cei care credeau că pot reforma partidul, să-l scăpăm de bolşevici. Eu aş fi vrut să-l văd pe Cozmâncă dându-şi demisia dintr-un partid în care nu se mai regăseşte şi că înfiinţează fostul PCR, că propune utopii îndreptate spre trecut“.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu