joi, 29 octombrie 2009

Campionul anticorupţie Alistar s-a folosit de un fals grosolan

Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
Acest articol a aparut si in Academia Caţavencu din 28 Oct 2009

Biroul de Investigatii
 
Victor Alistar, directorul executiv al Transparency România, era, în 2006, angajat al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP). Dar era suspendat, pentru a putea activa full time în Transparency (TI România). În februarie 2006, suspendarea lui Alistar din funcţia de la agenţie trebuia înnoită, conform legii. TI România a emis o hîrtie pe care a trimis-o ANFP: „Vă solicităm să fiţi de acord cu prelungirea suspendării pînă la data de 07.02.2008“. Cererea TI era semnată de Raluca Prună (vezi facsimil 1), preşedinte, la acea dată, al Transparency România.
Această solicitare ar fi rămas pînă la adînci bătrîneţi o hîrţoagă banală, uitată într-un dosar dintr-o arhivă prăfuită, dacă, în vara acestui an, Alistar n-ar fi fost cercetat de către Agenţia Naţională de Integritate pentru nedepunerea declaraţiei de avere (ca funcţionar la stat).
Ca-n basme, hîrţoaga s-a scuturat de trei ori şi a anunţat o surpriză. Alistar a motivat solicitarea de suspendare prin aceea că lucrează la o „instituţie internaţională“. Or, legea română nu consideră Transparency o „instituţie internaţională“. La această categorie joacă ONU, NATO, Banca Mondială etc. Prin urmare, cu legea în faţă, ANI a confecţionat o plîngere la Parchet, prin care a denunţat suspendarea lui Alistar ca potenţial ilegală. Printre cei denunţaţi de ANI s-a numărat şi Raluca Prună, semnatara documentului invocat la începutul acestui articol.




Semnătura preşedintelui TI România, falsificată pentru Alistar



Şi aici, bang! – surpriza: Raluca Prună, care a aflat din presă de plîngerea penală a ANI (inclusiv) împotriva ei, a afirmat că semnătura de pe document nu-i aparţine. Iată ce a răspuns Raluca Prună la întrebările Academiei Caţavencu în această chestiune: „Constatînd că semnătura de pe documentul respectiv nu îmi aparţine, fiind contrafăcută într-o manieră care în mod evident nu are nimic în comun cu semnătura mea (a se vedea declaraţia mea de interese de pe pagina web a asociaţiei), am depus într-adevăr o plîngere penală prin care cer să se constate acest fals (mai exact, să se constate săvîrşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată)“. Aveţi în imaginea 2 adevărata semnătură a Ralucăi Prună. Vă provocăm la un concurs fără premii: găsiţi cel mult o asemănare între aceasta şi falsul de pe cererea lui Alistar!

Semnătura falsificată Semnătura reală

a Ralucăi Prună a Ralucăi Prună
Declaraţia completă a Ralucăi Prună





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu