miercuri, 28 octombrie 2009

Guvernul campaniei electorale, Consilierii lui Băsescu, între lefegii la stat şi la Traian Băsescu

Romania trebuie salvata!
27 Oct 2009 Cristian Oprea, Cristian Anghelache

Demnitari ai statului român din aparatul de lucru al preşedintelui României, Traian Băsescu, s-au alăturat, pe bani publici, consilierilor electorali ai candidatului Traian Băsescu.
Preşedintele României, Traian Băsescu, a susţinut şi ieri, aşa cum făcut-o zilnic de la debutul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, şedinţe organizatorice şi strategice la sediul său de campanie electorală din centrul Bucureştilor. În imaginile transmise luni în direct chiar pe pagina de Internet basescu.ro au apărut şi demnitari ai statului român la acea şedinţă, deşi Traian Băsescu are deja şi o echipă de consilieri electorali. Consilierii de la Palatul Cotroceni sunt plătiţi din bani publici pentru a-i servi pe contribuabilii români şi nu pe un candidat aflat în campania electorală.
Candidatul susţinut de PDL pentru un nou mandat prezidenţial şi-a făcut echipă proprie de campanie, adunând la grămadă miniştri în funcţie, consilieri prezidenţiali, parlamentari ai PDL, ziarişti, colaboratori mai vechi sau mai noi.
Elena Udrea, Sebastian Lăzăroiu, Valeriu Turcan, Marian Zlotea, Sever Voinescu şi Liviu Negoiţă, pe de o parte, dar şi Nicoleta Savin şi Carol Sebastian reprezintă oamenii pe care se bazează, în principal, prezidenţiabilul Traian Băsescu.
Adică un fel de guvern al său de campanie electorală. Dacă fosta şefă a cancelariei sale Elena Udrea se va ocupa de programul politic al lui Traian Băsescu, organizarea politică va fi în gestiunea primarului sectorului 3, Liviu Negoiţă. Şi ceilalţi oameni din stafful de campanie au atribuţii mai mult sau mai puţin stabilite. Pentru a nu fi acuzaţi că sunt angrenaţi paralel pentru susţinerea unei campanii a unui candidat, fiind plătiţi din bani publici, unii dintre oamenii preşedintelui au rezolvat în mod onorabil dilema: demnitar versus consilier de campanie. Astfel, Marian Zlotea, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), cu rang de secretar de stat, şi-a luat concediu fără plată până la finele campaniei electorale, după cum a declarat consilierul său de presă, Raul Balogh.




Sebastian Lăzăroiu, consilier prezidenţial în cadrul Departamentului de Planificare şi Analiză Politică, şi Valeriu Turcan, consilier la Departamentul de Comunicare Publică, deputatul PDL de Prahova, Sever Voinescu, şi primarul Liviu Negoiţă intră în categoria bugetarilor aflaţi în funcţii de conducere, ce sunt implicaţi în campania electorală. Cei doi consilieri de la Cotroceni sunt plătiţi cu salarii de demnitari din bugetul de stat pentru a-l consilia pe Traian Băsescu în calitatea sa de preşedinte al României şi nu în cea de candidat la alegerile prezidenţiale. Acum, Băsescu are doi purtători de cuvânt cu rang de demnitar: Sever Voinescu, deputat PDL, pentru campania electorală, şi Valeriu Turcan, consilier de stat, pentru activităţile de la Palatul Cotroceni.
Cotidianul le-a cerut în mod oficial celor doi consilieri de la Palatul Cotroceni să-şi clarifice statutul, dar aceştia nu au răspuns ziarului nostru.
De la Gigi la Traian

Pe lista colaboratorilor actuali ai lui Băsescu se mai află şi ziariştii Nicoleta Savin şi Carol Sebastian. Despre acesta din urmă au apărut documente la CNSAS că ar fi colaborat cu fosta Securitate. În schimb, surprinde prezenţa Nicoletei Savin în stafful de campanie, după ce a fost mult timp consiliera lui Gigi Becali, care candidează şi el la prezidenţiale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu