miercuri, 28 octombrie 2009

PDL face zid în jurul lui Omar Hayssam

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro
27 Oct 2009 Lucian Gheorghiu

Şeful comisiei de apărare din Cameră, Costică Canacheu încearcă să evite redeschiderea cazului Omar Hayssam.
Reprezentanţii PSD, PNL şi UDMR din Comisia de Apărare a Camerei Deputaţilor au decis ieri, să-l invite la audieri pe consilierul de stat Constantin Degeratu pentru a da amănunte despre recentele dezvăluiri din presă privind mai vechiul caz “Omar Hayssam”. Este vorba de stenograma în care Degeratu îl informază pe Hayssam că preşedintele Traian Băsescu îi garantează imunitatea Deputaţii PDL din comisie s-au împotrivit acestei decizii şi, fiind în minoritate, au părăsit lucrările comisiei.
Câteva ore mai târziu, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele comisiei, deputatul PDL, Costică Canacheu a declarat că demersul celorlalte partide este unul “pur electoral”.

“Cazul Hayssam este unul închis. S-au pronunţat autorităţile statului, este o condamnare în justiţie a lui Hayssam, deci nu mai este cazul să discutăm ceva despre el”, a precizat Canacheu. Nu a fost acesta singurul scandal al zilei la comisie. Costică Canacheu a prezentat în şedinţa de ieri concluziile anchetei privind “scandalul Băbeni”, dar reprezentanţii celorlalte partide nu l-au votat, susţinând că mai este necesară audierea jurnalistului Sorin Roşca Stănescu şi a încă unor persoane implicate. Canacheu s-a jurat în faţa presei că raportul este unul obiecitiv, menţionând că a fost elaborat de experţii comisiei. Ce a uitat însă să spună deputatul PDL este că aceşti experţi depind 100% de voinţa preşedintelui Comisiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu