sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Rădoi de la metrou: are vilău sau şpăgălău?

Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
20 Nov 2009

Alina Moscalu
 
Să ridice mîna cei dintre voi care nu l-aţi înjurat pe Ion Rădoi, sindicalistul închipuit de la Metrorex. Da, e vorba de nenea ăla care a încercat să ne convingă săptămîna aceasta că e musai să li se mărească salariile angajaţilor Metrorex, deşi au nişte lefuri mai mult decît decente pentru România anului 2009. Başca, societatea în numele căreia vociferează pesedistul nu este una profitabilă. Are pierderi şi primeşte bani grei, sub formă de subvenţii, de la bugetul de stat. Anul acesta suma se ridică la 328 de milioane RON. Şi asta pentru ca şi cele care vînd cartele de metrou să primească un salariu mai mare decît cea mai mare parte a cadrelor didactice din ţara asta de rupţi în cur.
Pe un cu totul alt front, liderul sindical Rădoi este de o mare durere în cot atunci cînd vine vorba de bunuri obţinute ori însuşite.Nenea Rădoi a fost parlamentar, două mandate chiar. N-aţi spune, după cum discută, după cum îi e portul. Din 2000 a fost pentru 4 (patru) ani deputat din partea PSD, iar în 2004 devine senator al aceluiaşi partid. În cei opt ani de parlamentărit, Rădoi a învăţat să facă bani. Astfel, în 2005, declara că a obţinut o casă de vacanţă de 150 de metri pătraţi în Sinaia. Casa o declara că venită la pachet cu una bucată soţie obţinută în urma actului intim de căsătorie. Care act se consumase în 2004. În declaraţia din 2009, lideul sindical dă la o parte abureala şi spune lucrurile ceva mai simplu. Îşi aduce aminte de un teren cu o suprafaţă de 1,2 hectare în Dîmboviţa. Şi declară despre acest teren că e obţinut în perioada 2000-2004. Carevasăzică, trebuia să apară şi în declaraţia din 2005. Mare fîsîială! Invidia o stîrneşte însă cînd ajunge la rubrica imobile.
Dacă în 2004 se căsătorea, în 2009 declară că a şi divorţat. De rămas în urma căsătoriei a rămas cu vila din Sinaia pentru care încasează vreo 5.000 de euro chirie. Primo: ori Rădoi s-a fîsticit în 2004 la căsătorie şi nu a vrut să spună că şi-a luat o soţie fără zestre şi de aia a trecut că a obţinut acea casă de vacanţă de la femeie. Ori, varianta doi, femeia a ajuns să îşi dorească doar să scape de sindicalist şi nu a mai interesat-o nici casă, nici masă, nici chirie, numai să plece. Ori, varianta trei, fostul parlamentar s-a cam încurcat şi a uitat că în declaraţia anterioară notase că nu e casa lui, ci prin cumularea bunurilor cu soţia. E ca şi cum şi-ar fi divulgat singur o şpagă care a acoperit construirea unei case de vacanţă în Sinaia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu