sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Săracii de la metrou, sărbătoriţi de bogaţi cu X5, Q7 şi A8

Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
20 Nov 2009

Biroul de Investigatii
 
Ieri dimineaţă, la McMoni's, Metrorex a dat o petrecere pentru a sărbători 30 de ani de la punerea în circulaţie a primei garnituri de metrou. Pentru cititorii noştri din afara Bucureştiului, Metrorex e compania aia de stat ai cărei angajaţi au fost în grevă pînă miercuri pentru că voiau salarii mai mari.
Salariul mediu net al angajaţilor de la metrou este de aproximativ 2600 de lei. Însă, la cheful dat de Metrorex ieri n-am văzut la mese nici un amărît de-ăsta cu venituri de 600 de euro pe lună. Am văzut, totuşi, o grămadă de baştani veniţi cu limuzine care, dacă ar fi vîndute, ar acoperi lejer cîteva măriri de salariu.
D-aia nu prea înţelegem cum vine chestia asta. Cîteva mii de oameni, angajaţi ai Metrorex, au protestat timp de cîteva zile pentru că au salarii mici.
La sărbătoarea companiei, însă, amărîţii ăştia munceau în subteran, iar şefii şi sindicaliştii lor petreceau la McMoni's, în timp ce în parcare îi aşteptau maşini pe care aceiaşi amărîţi nu şi le vor permite trei vieţi de-aici încolo. Parcul auto de lux îl puteţi admira în fotografii. Cît de bine s-au distrat oamenii la petrecere puteţi vedea AICI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu