vineri, 13 noiembrie 2009

Turistii electorali“ recunosc ca au votat pentru EBA de doua ori | VEZI FILME

Romania trebuie salvata!
Gardianul.ro

Continuam, astazi, seria dezvaluirilor despre turismul electoral practicat de reprezentanti sau sustinatori ai PD-L, la alegerile europarlamentare din 7 iunie, in urma carora fiica presedintelui, Elena Basescu, a fost aleasa sa reprezinte Romania in Parlamentul de la Strasbourg. In imaginile pe care vi le prezentam astazi, mai multi damboviteni au declarat ca au votat pe liste suplimentare in alte localitati decat cele de domiciliu, respectiv din judetul Prahova
• O femeie din satul Frasinu, din comuna damboviteana Cornesti, spune ca, impreuna cu sotul ei, a votat, pe liste suplimentare, in satul Baltita, din comuna prahoveana Manesti. Ea marturiseste ca a mers cu un grup de localnici, transportati de un padurar din Prahova, pe nume Nelu Banu. Femeia sustine ca sotul ei a votat si pe lista permanenta, la sectia de votare de la caminul cultural, dupa ce s-au intors din comuna prahoveana Manesti
• O alta localnica, din acelasi sat, spune, initial, ca a fost in satul Baltita, unde a avut grija de sora sa, care era bolnava. In final, femeia a recunoscut ca a fost sa voteze pe liste suplimentare, in alt sat, din alt judet, impreuna cu mai multi vecini, transportati de un padurar din Prahova. Intrebata de reporter de ce a votat in alt sat decat cel de domiciliu, femeia a ridicat din umeri si a marturisit printre buze: “Pentru PD-L”
In imaginile pe care le punem, astazi, la dispozitie pe site-ul nostru, apar declaratii potrivit carora unii localnici din judetul Dâmbovita au votat atat pe liste suplimentare, in alte comune decat cele de domiciliu, din Prahova, cat si pe liste permanente, unde erau inregistrati cu adresa din buletinul de identitate.
Din Dåmbovita in Prahova
In editia de ieri am prezentat declaratia fostului presedinte al organizatiei PD-L Cornesti, din judetul Dambovita, Ioan Radu, care dezvaluie cum a fost convocata, in zilele premergatoare datei alegerilor, o sedinta cu toti liderii locali de partid, care au fost instruiti in privinta desfasurarii in bune conditii a alegerilor, dar si pentru a strange cate 7-12 voturi, de la fiecare sectie, pentru Elena Basescu. Sedinta a fost prezidata de senatorul PD-L de Dambovita, Valentin Calcan, care, potrivit lui Ioan Radu, le-a spus celor prezenti ca acest ordin vine de la “centru”, respectiv de la Biroul Permanent National. Pentru ca a avut o atitudine refractara fata de acest plan, Ioan Radu spune ca a fost exclus din partid. Fostul lider local al PD-l a povestit, asa cum se poate vedea in filmul postat in editia de ieri, cum au fost transportati unii localnici in cateva comune din judetul Prahova. “La una dintre sectiile de votare m-am intalnit cu un simpatizant, pe atunci al PD-L, acum secretar al organizatiei de partid din Cornesti, Marian Moruz. Acesta mi-a relatat ca a primit ordin de la secretarul de zona, Constantin Toader, alias Costel Soarece, (vicepresedinte PD-L Dambovita si director la Agentia Judeteana de Plati si Interventie in Agricultura APIA - n.r.) sa transporte oameni care sa voteze in Prahova. L-am prevenit ca este grav ceea ce face si ca se pedepseste cu inchisoarea”, declara Ioan Radu. Marian Moruz este cel care s-a ocupat de transportul oamenilor din comuna damboviteana Cornesti in localitatea prahoveana Cocorasti Colt.
„Am fost sa votez pentru PD-L“
In imaginile pe care vi le prezentam astazi, mai multi damboviteni au declarat ca au votat pe liste suplimentare in alte localitati decat cele de domiciliu, respectiv din judetul Prahova. Este vorba despre 40 de oameni din comuna damboviteana Cornesti. O femeie din satul Frasinu, al acestei comune, spune ca, impreuna cu sotul ei, a votat, pe liste suplimentare, in satul Baltita, din comuna prahoveana Manesti. Femeia sustine ca sotul ei a votat si pe lista permanenta, la sectia de votare de la caminul cultural. O alta localnica, din acelasi sat, spune, initial, ca a fost in satul Baltita, unde a avut grija de sora sa, care era bolnava. In final, femeia a recunoscut ca a fost sa voteze pe liste suplimentare, in alt sat, din alt judet, impreuna cu mai multi vecini, transportati de un padurar din Prahova, Nelu Banu. Intrebata de reporterul de la “Alpha TV”, Octavian Roman, de ce a votat in alt sat decat cel de domiciliu, femeia a ridicat din umeri si a marturisit printre buze: “Pentru PD-L”, adica pentru Elena Basescu.

Andi Topala
Turistii electorali“ recunosc ca au votat pentru EBA de doua ori

VEZI FILME pe Gardianul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu