marți, 17 noiembrie 2009

Udrea, Stolojan si Voiculescu, vizati in dosarul de spionaj energetic

Romania trebuie salvata!


Fostul procuror Ciprian Nastasiu, sanctionat din cauza dosarului Omar Hayssam, a declarat ca ancheta, inainte de a fi revocat, implicarea unor politicieni precum Theodor Stolojan, Elena Udrea, Dan Voiculescu in dosarul spionajului energentic, in care i-a interceptat timp de o luna.


Nastasiu a afirmat ca, pe 2 iulie 2008, cu o zi inainte sa fie revocat, el ceruse prelungirea autorizatiei de interceptare pentru mai multe persoane din dosarul spionajului energetic. Numele acestora erau si ale unor apropiati ai presedintelui Traian Basescu. "Era pe subminarea economiei nationale, era pe alt subiect. Pentru ca, la data de 2 iulie, am facut cererea de prelungire a monitorizarii la Curtea Suprema de Justitie si am aflat in 3 iulie ca am fost revocat, scurt! Deci ce sa mai, s-a terminat. Exista o autorizatie de monitorizare a acestei grupari, nu pe mandat - pe autorizatie de interceptare emisa de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Deci erau si mogulii, era Dan Voiculescu, era Bogdan Chireac, Elena Udrea, Stolojan, Cocos, Verestoy Attila, deci erau. De pe autorizatii judecatoresti 30 plus inca 30, eu am prins prelungirea, deci mi s-a emis prelungirea cu inca 30 de zile a mandatului. Eu si colegul meu din dosar, domnul Cristescu", a afirmat Nastasiu, subliniind ca procurorul Doru Cristescu este acum "un tanar pensionar", iar monitorizarea politicienilor respectivi s-a inceput pentru ca "erau suspecti de anumite infractiuni".



Fostul procuror a afirmat ca i-a cerut presedintelui Basescu sa aiba o intalnire, pentru a-i povesti ca oamenii care ii erau in preajma apar in ancheta DICOOT. Presedintele l-a refuzat, sustine Nastasiu, care a precizat ca a avut cu seful statului conversatie telefonica scurta. In timpul convorbirii, Traian Basescu i-a spus fostului procuror ca nu mai vrea sa se vada cu nimeni din Ministerul public, pana nu sunt lamurite lucrurile, adica, spune el "implicarea Administratiei Prezidentiale".
PDL-istii sar la atac
Secretarul general al PDL,Vasile Blaga, a catalogat declaratiile procurorului Nastasiu drept "copilarii". "De copilariile astea sunt absolut satul. Domnul Nastasiu a fost procuror la DIICOT, trebuia sa-si faca datoria. In loc sa vina cu prostii acum trebuia sa-si faca datoria ca procuror al Romaniei la DIICOT, nu altundeva", a replicat Blaga invitat sa comenteze declaratiile fostului procuror Ciprian Nastasiu.
La randul sau, Adriean Videanu a dclarat ca nu exista informatii in ministerul sau care sa confirme asertiunile procurorului. Totodata, Videanu a sustinut ca nu s-a pus vreodata problema privatizarii centralei atomoelectrice de la Cernavoda. "S-a pomenit chestia asta cu Cernavoda, e o idiotenie maxima. Cat timp sunt eu ministru al Economiei nu se va pune problema nici instrainarii, nici privatizarii, nici a unitatilor 1-2, nici a unitatilor 3-4. E o prostie maxima", a comentat Videanu, citat de NewsIn.



Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat, la randul sau, ca nu stia ca a fost monitorizat, asa cum a dezvaluit fostul procuror Ciprian Nastasiu, dar ca nu este o surpriza si nu-l deranjeaza, deoarece nu are nimic de ascuns. "Nu am stiut, dar nu este o supriza pentru mine. Avand in vedere ca am detinut functii importante sigur ca nu este o surpriza pentru mine monitorizarea", a afirmat Stolojan la Realitatea TV. Intrebat daca este deranjat ca a fost monitorizat, Stolojan a raspuns: "Absolut deloc, pentru ca eu nu am actionat niciodata in detrimentul intereselor tarii, deci nu ma deranjeaza deloc."


"Domnul (Nastasiu, n.r.) foloseste cuvinte frumoase, care atrag atentia. Banuiesc ca dansul se gandeste ca daca lucram la Presedintie ma ocupam de infractiuni. Nu ma ocupam de infractiuni la Presedintia Romaniei, din pacate", a declarat prin-vicepresedintele PDL, comentand afirmatiile lui Nastasiu. "In cazul lui ALRO stiti foarte bine exista problema baietilor, problema energiei electrice, exista problema baietilor destepti, din pacate nici astazi rezolvata in totalitate, asa ca nu e greu de ghicit de ce monitorizau, sau au incerat sa monitorizeze anumite situatii de acest gen", a adaugat Stolojan.



Publicat: astazi 9am.ro


Autor: A.G.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu