vineri, 26 martie 2010

Cotrocenii s-au pus pe drastice reduceri de cheltuieli din fondurile bugetare în an de criză

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro
25 Mar 2010 Cristian Oprea

Cotrocenii s-au pus pe drastice reduceri de cheltuieli din fondurile bugetare în an de crizăBăsescu va admira flori şi iarbă de 30.000 de euro

Administraţia Prezidenţială va cheltui în acest an 30.000 de euro, pentru simpla întreţinere a spaţiilor verzi din incinta Palatului Cotroceni. După cum atestă un document al Administraţiei Prezidenţiale, intrat joi în posesia cotidianul.ro, este vorba despre suma totală de 117.647,06 lei, care va fi folosită pentru parcul interior al Palatului Cotroceni. Suma se adaugă celei de aproximativ 1.500.000 de euro, cheltuită pentru lucrări şi amenajări în incinta sediului Administraţiei Prezidenţiale. La jumătatea lunii mai se aşteaptă ca Traian Băsescu să organizeze o nouă baie de mulţime, prin acţiunea „Porţi Deschise”, când parcul şi unele încăperi ale palatului vor fi deschise pentru popor.
Este al doilea an în care, sub preşedinţia lui Traian Băsescu, Cotrocenii cheltuiesc bani cu întreţinerea spaţiilor verzi. Cheltuiala cu amenajarea spaţiilor verzi este făcută deşi în schema Administraţiei Prezidenţiale sunt cuprinşi grădinari şi florari, transferaţi în urmă cu aproape zece ani de la Regia Autonomă a Administrării Patrimoniului şi Protocolului de Stat.Anterior, în cadrul precedentului contract, parcul din incinta Palatului Cotroceni a fost foarte bine întreţinut, pentru suma de 40.086,49 lei, de Administraţia Parcuri, Lacuri şi Grădini, condusă la acea vreme de vajnicul membru al PDL Virgil Cârstea.Pedelistul Virgil Cârstea este cel care, la un moment dat, a preluat de la Traian Băsescu vila acestuia din Otopeni, după ce şeful statului s-a mutat în reşedinţa oficială din Primăverii.Demis de Sorin Oprescu, Virgil Cârstea a fost recuperat de ministrul PDL al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.
Cârstea a fost numit la SC Mamaia SA, unde acţionar majoritar este tocmai ministerul condus de fruntaşa pedelistă.În 2010, compania care a câştigat, legal, dreptul de a plivi, grebla, săpa şi răsădi flori şi iarbă în curtea Cotrocenilor este una cu foarte mare experienţă în lucrul cu instituţiile de stat. Foarte mare!A amenajat, printre altele, rondurile din Piaţa Presei Libere şi Piaţa Charles de Gaulle, Grădina Japoneză din Parcul Herăstrău, parcurile Favorit, Circului, Kiseleff, Morarilor, Crângaşi, Politehnicii, Floreasca, parcul şi sediul BNR, sediile TVR, ROMATSA, Tutunul Românesc sau terenul de sport al CET Vest.Totodată, aceeaşi firmă a avut o vastă activitate şi în provincie, dar cu mici probleme, la Suceava după cum relata financiarul.ro.Şi după amenajarea Parcului Uzinei din Timişoara de către firma amintită s-a lăsat cu ceva dureri de cap pentru beneficiari, după cum relatau Timisonline şi Adevărul.La un moment dat, inspirată, firma în cauză împrumuta nici mai mult, nici mai puţin decât palmieri pentru ... Palatul de Justiţie din Bucureşti, în care funcţionează mai multe instanţe, printre care şi Curtea de Apel, după cum titra ziare.com.Firma care se va ocupa de grădina din incinta sediului de lucru al lui Traian Băsescu este, conform datelor oficiale, una de un real succes. Numai anul trecut a realizat, cu doar 49 de angajaţi, un beneficiu de aproximativ 4,5 miloane lei iar de-a lungul celor şapte ani de funcţionare a strâns un portofoliu impresionant de clienţi, care mai de care.Administraţia Prezidenţială a cheltuit, în aproximativ un an de zile, în jur de 1.500.000 de euro pe diverse amenajări din curtea Palatului Cotroceni: instalaţia inteligentă de irigare, amenajări speciale de spaţii verzi, re-reconstruirea bisericii din incintă ori turnarea clopotului – inscripţionat cu numele lui Băsescu pe el -, acţionat printr-un sistem de satelit cuplat la un ceas atomic de lângă Frankfurt. Ceas cu o precizie de o secundă la un milion de ani ! Aşa susţine Administraţia Prezidenţială.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu