miercuri, 28 aprilie 2010

Fostul şi actualul ministru al Apărării sunt tovarăşi

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro
Azi - 15:50 Cristina Horvat

Fostul şi actualul ministru al Apărării sunt tovarăşi
La un tun cu plajă pe terenurile Armatei

În toamna trecută, înaintea campaniei electorale, Traian Băsescu le spunea acelora care îl acuzau de provocarea a numeroase scandaluri că ”în linişte se fură, măi fraţilor” şi că României nu-i este benefică liniştea dorită şi invocată de adversarii săi, Crin Antonescu şi Mircea Geoană.
Iată că, exact în perioada aceea, în timpul crizei guvernamentale generate de căderea guvernului Boc, vorbele preşedintelui erau infirmate de acţiunile fostului ministru al Apărării Mihai Stănişoară.

În timp ce PDL şi PSD se aflau în pragul divorţului guvernamental, în luna septembrie 2009, Mihai Stănişoară dădea un ordin de ministru prin care MApN întră în stăpânirea a 600 de hectare în comuna Corbu din judeţul Constanţa. Mihai Stănişoară definea zona respectivă ca obiectiv de siguranţă al Poligonului de Rachete Midia. Urmare a acestui ordin, MApN a îngrădit o porţiune din plaja Corbu, care ţine de Primăria Corbu, şi a împiedicat accesul proprietarilor de drept.
Imediat, MApN a turnat beton şi a construit un drum de acces. Oficialii MApN spun că investiţia face parte din programul de monitorizare a mării SCOMAR şi că va costa în jur de 4 milioane de euro.
Însă oricine îşi poate da seama că investiţia nu are nici o logică. Antena radar va fi amplasată pe plajă, unde mai trebuie alte sute de mii de euro pentru drumuri, echipamente şi alimentare cu energie electrică. Asta în timp ce sus, pe promontoriu, unde MApN este proprietar de teren, toate facilităţile există deja. Başca faptul că radarul ar câştiga în eficienţă datorită altitudinii de peste 40 de metri faţă de nivelul mării.

Ministerul Apărării a început lucrările ilegal, în luna noiembrie 2009. Primarul comunei Corbu, Marian Gălbinaşu, a intentat proces MApN şi a adresat numeroase adrese prin care înştiinţa Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării - proprietara întregului teren - că MapN construieşte în afara cadrului legal.

Nici acum, după aproape şase luni, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării nu a dat vreun răspuns. Iar în instanţă, MApN se prevalează de „siguranţa naţională” şi refuză să prezinte documente, ignorând în acelaşi timp toate actele care demonstrează faptul că a încălcat dreptul de proprietate. Reprezentanţii lui Moş Teacă nu vor să scoată din teşcherea titlurile de proprietate, intabulări şi cadastru. E secret de război, coană Vasilico!

În spatele acestei des invocate ”siguranţe naţionale” stă însă un tun imobiliar de proporţii, ai cărui artizani-beneficiari sunt doi miniştrii ai Apărării, Mihai Stănişoară şi Gabriel Oprea. Ambii sunt ”imobiliarişti” de succes, zecile de proprietăţi pe care le deţin şi tranzacţiile imobiliare pe care le-au făcut de-a lungul anilor fiind deja cunoscute.

Stănişoară şi Oprea s-au asociat, în luna februarie, într-o firmă care are sediul în Cipru, Black Sea Entertainment Ltd.

Afacerea se derulează în trei etape. Prima a fost deja îndeplinită de fostul ministru al Apărării Mihai Stănişoară, după cum am arătat mai sus. Urmează expropierea în beneficiu public şi anularea titlurilor de proprietate asupra terenurilor printr-o hotărâre de guvern, care va fi promulgată de Guvern, la recomandarea CSAT, prin care se defineşte perimetrul de siguranţă drept obiectiv strategic. Surse din MApN au declarat pentru cotidianul.ro că actualul ministru al Apărării, Gabriel Oprea, a trecut deja prin şedinţă de Guvern această hotărâre. Fireşte că, în stilul lipsit de transparenţă pe care pedeliştii l-au impus de când guvernează România, această hotărâre de guvern nu se regăseşte pe site-ul Guvernului. Probabil tot pentru că e vorba despre ”siguranţa naţională”.

Terenul, aflat în proprietatea Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, a fost trecut cu forţa în proprietatea MApN, iar persoanele particulare care au reuşit până acum să-şi refacă dreptul de proprietate în acea zonă aşteaptă să-şi primească despăgubirile cuvenite. Vestea că MApN cumpără terenurile a agitat spiritele în rândul samsarilor de terenuri, dovadă stând numeroasele oferte ”senzaţionale” care au împânzit zona, sub formă de fluturaşi, şi Internetul.

Cei care se pricep la afaceri imobiliare avansează încă un scenariu: a treia etapă a tunului imobiliar urmează a fi înfăptuită printr-o altă hotărîre a CSAT, prin care Poligonul de Rachete Midia va fi dezafectat, iar amplasamentul, inclusiv nou instalatul perimetru de siguranţă, va fi scos din proprietatea Armatei şi vândut către Black Sea Entertainment Ltd. - firma lui Stănişoară şi Oprea - la un preţ modic.

Aceleaşi surse din MApN spun că firma celor doi favoriţi ai preşedintelui Băsescu vine cu titlul de proprietate al acestui teren într-o asociere cu o altă companie din Cipru, Empire Casino - filiala cipriotă a firmei Empire UK Ltd., deţinătoarea celui mai mare lanţ european de jocuri de noroc.

Şi uite aşa, din terenuri de antrenament, din poligoane de tragere se vor naşte obiective „culturale”. Căci pentru profesorul universitar doctor şi general Gabriel Oprea, pokerul, zarurile şi ruleta fac parte din activităţile culturale strict necesare unui om educat!

Post-scriptum: O utopie asemănătoare a pus la cale şi PSD-ul. În mandatul 2000-2004 a proiectat o staţiune de odihnă plus cazinouri, baruri şi restaurante la vărsarea unui braţ al Dunării în mare! Şi a ieşit acelaşi lucru. Puţină sare pe coada iepurelui fugit în pădure

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu