joi, 22 aprilie 2010

Generalul Gabriel Oprea, măcelar de patru stele

Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
Acest articol a aparut si in Academia Caţavencu din 21 Apr 2010 | Alexandru Cristorian

Înainte să ajungă mare om de stat, general cu patru stele şi ministru al Apărării, ba chiar înainte să facă primii bani serioşi pe spatele suedezului expulzat de care vă ziceam în urmă cu nişte săptămîni, Gabriel Oprea era ofiţer de justiţie militară.

Cum de altfel zice chiar el, atît în CV, cît şi în comunicările făcute prin intermediul biroului de presă de la minister ori în revistele sponsorizate de foştii amici. Numai că ministrul mai era şi vînzător de carne, cum nu zice şi nu a recunoscut niciodată. Adică, imediat după 1990 şi promovarea de la număratul suspensoarelor, Găbiţă se ocupa, în paralel cu justiţia militară, şi cu comerţul cu ridicata al cărnii şi mezelurilor.
Toată treaba se întîmpla prin 1992, chiar înainte ca afacerile imobiliare bazate pe falsuri şi parteneri ţepuiţi să devină obicei al liderului independenţilor. Conform datelor de la Registrul Comerţului, în 5 august 1992, Gabriel Oprea, împreună cu George Remus Stănculeanu, înregistrează societatea Gage Impex SRL, firmă ce se ocupa, aşa cum am zis, cu vînzarea de carne, dar şi cu cultura cerealelor şi alte chestii ce ţin de agricultură.

Or, avînd în vedere că Oprea s-a cerut în rezervă din postul de ofiţer de justiţie militară abia în 1993, e pe undeva de înţeles de ce se preface acum că a uitat de acele afaceri. Ceva mai nasol pentru actualul ministru este că firma respectivă a funcţionat vreo zece ani, pînă în 26 aprilie 2002, cînd a fost radiată. Adică firma a existat şi în perioada în care Găbiţă era director adjunct al Colegiului Naţional de Apărare, între 2000 şi 2001, dar şi în perioada în care era secretar de stat, preşedinte al Administraţiei Naţionale a Rezervelor Statului, un an mai tîrziu. Dar, la drept vorbind, ce mai înseamnă o firmă ascunsă, pe lîngă falsurile în acte executate de actualul general în primii ani de după Revoluţie?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu