miercuri, 7 aprilie 2010

Numărul secretarilor de stat s-a dublat pe timpul lui Boc

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro
Azi - 16:41

În loc de 30 de secretari de stat guvernul are acum 50.


07 Apr 2010 Emil Boc



Corpul secretarilor de stat din guvernul Boc se măreşte zilnic cu unul sau doi membri. Aşa se face că deşi premierul anunţa în toamna lui 2009 că la ministerele care compun executivul nu vor exista decât doi secretari, realitatea e alta. În locul celor 30 de secretari de stat, guvernul are acum peste 50.
Premierul Emil Boc anunţa în luna ocotombrie a anului 2009 că a desfiinţat 112 agenţii guvernamentale şi că la fiecare minister vor fi doar doi secretari de stat, pentru a face reduceri de costuri şi a realiza economii de un miliard de euro. "Toţi secretarii de stat PSD de la toate ministerele au fost demişi.
Nu vom proceda decât la o înlocuire punctuală, pentru a face economii" adăuga atunci şeful executivului. Nici până la această oră numărul agenţiilor efectiv desfiinţate nu a atins cifra de 112 anunţată de Boc. Presa a scris că în fapt au fost restructurate doar 53 de astfel de instituţii, iar în cazul altora s-a operat doar o reducere de posturi.
Campion în materie de secretari de stat este Ministerul Administraţiei şi Internelor cu şase: unul pentru reforma administraţiei publice, altul pentru relaţia cu parlamentul, al treilea pentru relaţia cu prefecţii, al patrulea se ocupă de comunităţile locale, al cincilea este şef peste departamentul de organizare şi siguranţă publică, iar ultimul peste departamentul Schengen.
Ministerul Economiei, condus de Adriean Videanu, este pe cale să o ia pe urmele MAI. Videanu este ajutat în munca sa de cinci secretari de stat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu