marți, 6 aprilie 2010

România are peste cinci milioane de metri pătraţi de drumuri cu gropi

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro
Azi - 11:37 Dan Odagiu

Cele mai multe gropi care trebuie acoperite se află pe DN 19 Satu - Mare - Sighetu Marmaţiei. Acolo trebuie reparaţi 113 mii de metri pătraţi
Gropile lăsate moştenire de iarna care a trecut dau bătăi de cap autorităţilor. Statul trebuie să repare aproape 13.000 de kilometri de drumuri distruse de îngheţ, însă nu are bani suficienţi. Asta pentru că bugetul pe 2010 alocat întreţinerii drumurilor naţionale trebuie să acopere datoriile de anul trecut ale statului către constructori.




Un lucru este clar. Autorităţile trebuie să mai găsească resurse ca să acopere gropile din carosabil. Asta pentru că 280 de milioane de lei din cele 435 alocate întreţinerii drumurilor în acest an reprezintă datorii ale statului către constructrori.
Directorul de întreţinere din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Florin Dascălu, spune la Realitatea FM că la această oră bugetul ajunge la limită, dar ar urma ca acesta să fie suplimentat în urma unei rectificări.

În total, suprafaţa degradată a drumurilor naţionale ajunge la aproape cinci milioane de metri pătraţi, din care 1.498.492 mp sunt gropi propriu-zise, iar restul degradări pe arii întinse.
Anul trecut, s-au făcut lucrări de întreţinere pe o distanţă totală de 1.100 km de drumuri naţionale, lucrări care au costat compania peste 50 milioane de euro.
Cele mai multe gropi care trebuie acoperite se află pe DN 19 Satu - Mare - Sighetu Marmaţiei. Acolo trebuie reparaţi 113 mii de metri pătraţi. De asemenea, DN 65 A, Piteşti - Roşiorii de Vede necesită reparaţii pe o suprafaţă de 91 de mii de metri pătraţi. Mai vorbim de DN 7 Piteşti - Râmnicu Vâlcea, DN1 A Bucureşti - Ploieşti sau DN 1 C Baia Sprie-Dej. Potrivit autorităţilor, în fiecare zi de plombează între 20 de mii şi 45 de mii de metri pătraţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu