marți, 29 iunie 2010

Băsescu poate da buzna la postul naţional public de televiziune după debarcarea lui Sassu

Romania trebuie salvata!

Băsescu poate da buzna la postul naţional public de televiziune după debarcarea lui Sassu
Andi Lăzescu, noul preşedinte-director general al TVR; Ovidiu Miculescu, şef peste SRR


Membrii noului Consiliu de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune l-au ales, marţi, cu 8 voturi pentru pe Andi Lăzescu în postul de preşedinte-director general.

Ovidiu Miculescu, desemnat de PSD, propus de CA al SRR ca preşedinte-director general

Ovidiu Miculescu, desemnat de PSD pentru CA al SRR, a fost propus, marţi, de noii membri ai Consiliului de Administraţie, pentru funcţia de preşedinte-director general al societăţii publice de radiodifuziune, după reluarea votului, relatează MEDIAFAX.

În favoarea lui Miculescu s-au înregistrat şapte voturi, alţi şase membri ai CA al SRR exprimându-se "împotrivă".

Membrii Consiliului de Administraţie al SRR au reluat votul pentru desemnarea preşedintelui-director general al societăţii publice de radio după înregistrarea unei situaţii de paritate între Ovidiu Miculescu şi Demeter Andras Istvan. Conform unor surse participante la şedinţă, fuseseră exprimate câte şase voturi favorabile fiecăruia dintre ei, iar unul dintre membrii CA s-a abţinut.

Plenul Parlamentului a aprobat, marţi, cu 383 de voturi "pentru" şi 26 de voturi "împotrivă, componenţa Consiliului de Administraţie al SRR.

Membrii titulari ai CA al SRR sunt: Doina Tănase şi Mihai Voicu (PDL), Demeter Andras Istvan (UDMR), Bogdan Hossu şi Adrian Moise (Asociaţia Profesională Radio), Stejărel Olaru şi Ducu Bertzi (PNL), Maria Ţoghină (Administraţia Prezidenţială), Adelina Rădulescu (Guvern), Ana Florea (minorităţi), Ovidiu Miculescu, Mirela Fugaru şi Ileana Savu (PSD).

Comisiile de cultură ale Senatului şi Camerei Deputaţilor s-au reunit pentru a-i audia pe Ovidiu Miculescu şi Alexandru Lăzescu, propuşi de CA ale SRR, respectiv SRTv, pentru şefia celor două instituţii.

Lăzescu, avizat favorabil cu unanimitate de comisii pentru şefia TVR

Alexandru Lăzescu, desemnat de Preşedinţie pentru CA al SRTv, a fost avizat favorabil, marţi, cu unanimitate de voturi, de comisiile reunite de cultură ale Parlamentului pentru funcţia de preşedinte-director general al societăţii publice de televiziune, scrie Mediafax.

Numirea lui Alexandru Lăzescu la şefia TVR urmează să fie validată de plenul Parlamentului.

Alexandru Lăzescu, desemnat de Preşedinţie pentru CA al SRTv, a fost propus, marţi, de noii membri ai Consiliului de Administraţie, pentru funcţia de preşedinte-director general al televiziunii publice, cu opt voturi "pentru" şi 5 "împotrivă".

Plenul Parlamentului a aprobat, marţi, cu majoritate de voturi, noul Consiliu de Administraţie al SRTv.

Pentru CA al SRTv au fost exprimate 367 de voturi "pentru" şi 42 de voturi "împotrivă".

Noii membri titulari ai CA al TVR sunt: Alexandru Lăzescu (Administraţia Prezidenţială), Ada Meseşan, Paul Călin Botez, Nicoleta Nicolicea (PDL), Cătălin Baba (Guvern), Anne Jugănaru, Claudiu Brânzan, Cristi Niţulescu (PSD), Lucia Hossu Longin (PNL), Karen Attila Sebesi (UDMR), Cornea Raico (minorităţi), Sorin Burtea şi Traian Bărbulescu (din partea salariaţilor TVR).

Miculescu, avizat negativ de Comisiile reunite de cultură pentru şefia SRR

Ovidiu Miculescu, propus de noul Consiliul de Administraţie al SRR pentru şefia radioului public, a primit aviz negativ din partea Comisiilor de cultură reunite, PSD susţinând că puterea a votat împotriva candidaturii acestuia, relatează Mediafax.

Avizul este consultativ, decizia privind numirea sau nu în funcţie a lui Miculescu aparţinând plenului.

Surse parlamentare au declarat, marţi, după ce membrii în CA al SRR votaţi de Parlament l-au ales, prin vot majoritar, pe Ovidiu Miculescu, nominalizat de PSD, pentru a fi validat preşedinte-director general, că majoritatea guvernamentală ar putea respinge, în plen, propunerea.

Sursele citate au arătat că parlamentarii aparţinând partidelor pro-guvernamentale, PDL, UDMR, UNPR şi minorităţi ar putea profita de majoritatea pe care o deţin în plen pentru a-l respinge pe Miculescu.

Aceleaşi surse au relatat că, în cazul în care Miculescu va fi respins de plenul reunit, cei treisprezece membri ai CA al SRR vor trebui să voteze din nou un candidat pentru funcţia de preşedinte-director general, altul decât Miculescu.

Este posibil, au mai arătat sursele invocate, ca prin plecarea mai multor senatori şi deputaţi, să nu mai fie întrunit cvorumul necesar, în condiţiile în care au plecat din plen şi parlamentari ai arcului guvernamental.

În aceste condiţii, dacă plenul nu validează propunerea membrilor CA pentru funcţia de preşedinte-director general, este posibil ca funcţia să revină, interimar, decanului de vârstă dintre cei 13 membri, până la convocarea unui nou plen reunit.

Atacul lui Băsescu la Sassu

Preşedintele Traian Băsescu a acuzat, pe data de 4 decembrie 2009 (cu doar două zile înaintea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale în urma cărora avea să fie ales pentru încă un mandat în frunte României), "deplina mogulizare" a preşedintelui-director general al TVR, Alexandru Sassu, pe care l-a caracterizat ca fiind "un lacheu al dezinformării", care a închis televiziunea publică pentru campania electorală din turul II.

"Pentru turul întâi este de remarcat deplina mogulizare a TVR. Un lacheu al dezinformării, preşedintele - director general Sassu, în loc să se subordoneze comandamentului public de a crea condiţii ca cei doi candidaţi să îşi expună programele, a închis pur şi simplu Televiziunea Română pentru turul doi al campaniei electorale . Mai mult decât atât, s-a pretat la atacuri împotriva mea, în condiţiile în care nu aveam nicio şansă pentru un drept la replică", a spus Băsescu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul său de campanie.

Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că l-a chemat pe Mircea Geoană la dezbaterea de la Parlament pentru că TVR a anunţat că nu mai poate stabili datele celor două dezbateri convenite pentru luni şi vineri, şeful statului afirmând că Alexandru Sassu a intrat în subordinea intereselor liderului PSD.

Accesari: 408

Publicat acum 2 ore si 33 minute Cristian Oprea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu