joi, 7 octombrie 2010

Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a primit titlul „Magna cum fraude“

Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
Acest articol a aparut si in Academia Caţavencu din 06 Oct 2010 | Biroul de Investigatii

Radu Popa conduce Administraţia Lacuri, Parcuri

şi Agrement Bucureşti (ALPAB) din subordinea Primăriei Capitalei, după ce predecesorul său a fost de­mis în vara anului 2008. A vorbi despre demisie în casa lui Popa este ca şi cum ai face apologia funiei în casa spînzuratului. Popa este demisionabil în ori­ce moment, în­cît, mă mir, sincer, ce-l mai ţine în funcţie, de unde şi dilema: uite Popa, nu e Popa. Pînă la noi directive, Popa rămîne un director general sărac, la care nici boii nu trag. Nu-i trag, că sînt tranşaţi de mult de societatea Cica­lex, la care, conform declaraţiei sale de interese, directorul ALPAB este acţionar „nesemnificativ“.
Cicalex abatorizează porcine, ovine, bovine şi cabaline, taie şi industrializează carne sau mezeluri şi prepară conserve şi semiconserve. Este societatea care a dat carne la tot cartierul, carne provenită de la cai bolnavi de anemie infecţioasă, despre care tabloidele au susţinut pînă la capăt că erau contaminaţi cu SIDA, ca şi cum capătul drumului în cazul anemiei infecţioase şi al sin­dromului imunodeficienţei dobîndite n-ar fi acelaşi cimitir de animale.

Popa mai este membru fondator al „Clubului de la Bucureşti“,

din str. Atena nr. 11, alături de Ion Iliescu, Adrian Năstase, Răzvan Theodorescu, Hildegard Puwak, Ion Solcanu, Valer Dorneanu şi Alexandru Athanasiu, un think-tank al stîngii româneşti, care se îmbuibă cu caviar şi plînge în hohote pe umerii Poliţiei sindicalizate, a cărei preocupare mai nouă este cum să scoată din labirinturile Puterii o javră ordinară. La ALPAB totul se preţăluieşte de cel puţin cinci ori mai mult. Să ne înţelegem omeneşte: ALPAB fraudează la greu banul public şi bagă diferenţa în buzunarele baştanilor. În cele ale lui Popa figurează la vedere o colecţie de ceasuri în valoare de 80.000 de euroi, pentru care îl invidiază pînă şi polcovnicii Armatei Roşii.

Grosul se plimbă prin paradisurile fiscale ale Caraibelor. Unitatea pentru coordonarea şi verificarea finanţelor publice din Ministerul Finanţelor a luat urma dîrelor lăsate prin parcuri şi pe luciul lacurilor de administraţia lui Popa. Şi-a făcut treaba şi în urma ei a descins Garda Financiară. S-a descoperit că interesele lui Popa se împletesc armonios cu cele ale cabinetului lui Oprescu pe diferite paliere, precum cel al ceasurilor placate cu aur, cică antichizate, care fluieră a pagubă din sfert în sfert de oră, pe cel al Aquapark-ului de 25 de milioane de euro din Parcul Tineretului, denunţat încă din faşă drept o furăciune inabilă şi al băncilor din lemn de prin parcuri, achi­zi­ţionate la preţuri ca pe Marte.

Despre neregulile descoperite de Garda Financiară,

revista noastră a apucat să vorbească în premieră, încă din luna august a.c. Vă spuneam atunci că societatea Soluţii Urbane SRL este placa turnantă prin care se derulează grămezile de contracte deocheate ale PMB: debarcadere normande, ştranduri bătute cu cristale Swarovski, stadioane naţionale care cer trimestrial suplimentări de fonduri de milioane de euro, locuri de joacă pentru copii care nu s-au născut încă, sate franţuzeşti cu maidanezi mioritici, clădiri de patrimoniu concesionate unor bişniţari cu cărţi de vizită de manageri.

Acţionarii principali ai societăţii Soluţii Urbane SRL sînt Petronel Butuc, directorul administrativ al ALPAB, milionar de top dintr-o zonă defavorizată a României ireale, care răspunde administrativ de ceasurile stradale, şi concubina sa, Dana Ruxandra Dobrescu. Butuc a derulat pînă acum contracte de circa 30 de milioane de euro cu administraţia locală privind dotarea primăriilor cu pubele, ceasuri stradale, bănci din lemn sau fîntîni arteziene la preţuri halucinante.

Soluţii Urbane SRL înseamnă disoluţia autorităţii publice, înseamnă o căruţă de malversaţii de cîteva milioane de eu­roi din fondurile publice ale Capitalei şi ale primăriilor din Rîmnicu Vîlcea şi Tîrgovişte, înseamnă licitaţii la care firma participă de una singură. Soluţii Urbane SRL mai înseamnă achiziţii la suprapreţ, ale unor lucrări sau bunuri gata plătite, dar care n-au apucat să fie executate ori livrate de societate. În schimb, banii au fost depuşi unde trebuie, acolo unde trebuie, în ­offshore-uri îndepărtate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu