sâmbătă, 4 iunie 2011

Oamenii Robertei şi ai lui Voloşevici ameninţă şi câştigă O firmă de casă a PDL umflă costul stadionului din Ploieşti cu 2 milioane euro

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro

Reconstrucţia ruinei numite încă stadion (Stadionul "Ilie Oană" din Ploieşti) nu numai că a generat un scandal monstru în iulie 2010 (scandal ale cărui iţe duc până la vârful conducerii PDL) atunci când s-a desfăşurat licitaţia pentru această lucrare, dar la distanţă de fix un an despre acest proiect din Prahova apare încă o ştire scandaloasă. Firma care a pus mâna pe lucrare - fără a câştiga practic licitaţia -, o firmă extrem de apropiată de PDL, a reuşit să crească costul lucrării de la 15 la 17 milioane de euro.

În acel scandalul pentru câştigarea licitaţiei de la stadionul ploieştean firele mergeau până sus, la preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, aşa scriau în 10 iulie 2010 ziariştii de la "Gazeta Sporturilor". La mijloc era un buget de 15 milioane de euro, bani din bugetul local puşi la bătaie de Primăria Ploieşti pentru ridicarea arenei Petrolului.

Şase firme au depus oferte pentru acest proiect, dar numai cinci mai sunt acum în cursă. Decizia finală ar trebui să se ia săptămîna viitoare, miercuri.

Lupta pentru atribuire se dădea în principal între Baupartner şi asocierea Alpine Bau şi All Plan Construction SRL. Aceasta din urmă este cunoscută ca fiind drept firmă de casă a PDL. Mass-media prahoveană spune că All Construction SRL ar fi cotizat 250.000 de euro la campaniile electorale din 2008 pentru Roberta Anastase şi pentru primarul Andrei Voloşevici.

Unul dintre asociaţi este pedelistul Vasile Todosia, fost consilier judeţean, un personaj extrem de influent, cu legături puternice în partid, şi despre care în Prahova se ştie că este văr al Robertei Anastase. Cel de-al doilea acţionar din această firmă este nimeni alta decât Aureliana Poteraş, soţia primarului sectorului 6, Cristian Poteraş. Apropos de această firmă, mai trebuie subliniat faptul că All Plan Construction este societatea care a reconstruit Piaţa Crângaşi, una dintre cele mai mari pieţe din sectorul condus de Poteraş. Cu alte cuvinte, firma în care este asociată doamna Poteraş a câştigat mulţi bani publici participând la modernizarea unui obiectiv important din sectorul manageriat de soţul ei. Mai reamintim că la acea reconstrucţie a Pieţei Crângaşi a pus umărul şi firma Zenith Business Groups & Partners, al cărei acţionar principal este Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea.

Revenind la scandalul stadionului din Ploieşti, amintim că săptămânalul prahovean "altPHel" şi "Gazeta Sporturilor" dezvăluiau anul trecut în iulie că omul de afaceri Vasile Todosia - despre care în judeţul Prahova se ştie că este văr al Robertei Anastase - i-a sugerat concurentului de la Baupartner, Michael Dietrich, să se retragă din competiţie pentru a lăsa cale liberă asocierii Alpine/All Plan Construction SRL! Dietrich şi firma sa, cu toate că aveau cel mai avanjos preţ şi cu toate că au câştigat licitaţia, au fost nevoiţi (sau convinşi, ameninţaţi, constrânşi) să se retragă din afacere. "Mi-au spus direct să renunţ, că n-am nici o şansă! M-au şi jignit, m-au făcut prost, doar-doar mă vor determina să ies din joc. Dar n-o voi face!", era declaraţia lui Michael Dietrich, patronul BauPartner Ploieşti, referitoare la aranjamentele din culisele licitaţiei pentru construirea Stadionului "Ilie Oană". În cele din urmă, Dietrich s-a retras, făcând loc firmei de casă a PDL.

Pe scurt, iată care a fost filmul acelei întâlniri, dezvăluit de curajoasa presă prahoveană: reprezentantului firmei cu cea mai bună ofertă, Michael Dietrich, i s-a spus direct la o întrevedere de taină cu George Muceanu, membru PDL şi consilier al primarului Andrei Voloşevici, şi cu Vasile Todosia, de la All Plan Construction, să iasă din competiţie pentru a face loc asocierii agreate pe linie de partid, Alpine/All Plan Construction. Miza: 15 milioane de euro, bani publici, puşi la bătaie de Primărie pentru ridicarea arenei Petrolului. Întâlnirea a fost pusă la cale de George Muceanu. Dietrich a filmat acea întâlnire care s-a lăsat cu ameninţări de tip mafiot din partea celor doi pedelişti care au mers de la aluzii străvezii cu băgatul în portbagaj până la a-i oferi 500.000 euro pentru a se retrage din afacerea Stadionului "Ilie Oană" din Ploieşti.

Ce a urmat e simplu! Dietrich şi firma lui s-au retras în linişte - căci plângerile penale făcute de el nu au avut niciun ecou în urechile procurorilor din republica pedelistă Prahova -, iar societatea care aparţine Aurelianei Poteraş şi a celui despre care se spune că ar fi vărul Robertei Anastase au muncit atât de "mult" la Stadionul "Ilie Oană"u încât a umflat costul lucrării cu încă 2 milioane de euro. Degeaba atrage atenţie presa locală, degeabă protestează consilierii locali PSD şi PNL!

"Şi care-i problema?!", răspunde ca de obicei propaganda PDL, "plăteşte Primăria Ploieşti, căci sunt bani pentru investiţii absolut necesare iar Voloşevici e unul din cei mai buni primari ai noştri". Corect! Chiar, care-i problema?! Păi nu trebuie să trăiască bine firmele de casă ale PDL?! Doar de asta au fost votaţi Băsescu, Boc şi ai lor.


Publicat Vineri, 03 iunie 2011 Cristina Horvat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu