vineri, 10 iulie 2009

Alina Mungiu Pipidi, despre patologia jafului public

Romania trebuie salvata!

Patologia cheltuielilor Ridzi e una clasica si de aceea hamaiala liberala suna fals, ca de la ASG-ul lui Bulai la Loganurile lui Cristi David nu au fost cu nimic mai buni, comenteaza Alina Mungiu Pipidi intr-un articol publicat astazi in Romania Libera.

Intreaga argumentare a validitatii tuturor acuzatiilor aduse impotriva lui Ridzi se opresc intr-o dezvaluire surprinzatoare pe care o face Pipidi in legatura cu perioada in care detinea o functie de conducere in cadrul TVR. Alina Mungiu isi da drumul la gura, dupa ani de zile, cu privire la unele practici ilegale si imorale extrem de grave din interiorul TVR, unde a detinut un post de conducere, ea sustinand ca directorii din instituție jefuiesc la greu banul public prin intermediul organizarii unor spectacole de tip Cerbul de aur, observa Inpolitics.ro.

"Cat am fost la televiziune, am incercat sa suspend "Cerbul de Aur", celebru pentru ca totdeauna intermediarii, in cap cu directorii de program din TVR, luau doua treimi din banii artistilor la mica intelegere si marea ciupeala. Nu era nici o cale sa te lupti cu asemenea practici generalizate, cum am gasit, de exemplu, la <>, decat inchizand temporar activitatea respectiva si reorganizand-o din temelii. Altfel plateai de trei ori pretul, iar mare parte din bani intrau in buzunarele unora care teoretic lucrau pentru stat. Toata lumea stia, dar nimeni nu facea nimic", marturiseste Pipidi.

Aceasta ar fi, dupa parerea politologului, un soi de patologie, o generalizare a clientelismului care "trebuie sa ii transmita lui Traian Basescu ca noul sau stil e inacceptabil, ca nu va avea parte de inca cinci ani daca asta inseamna generalizarea clientelismului, ca numai taierea partii care a pacatuit, plus ceva penitenta, nu aroganta, ii mai poate readuce ceva din vechii sai aliati".

Dupa ce nu a vrut ca numele sau sa fie alaturat Elenei Basescu pe listele pentru alegerile europarlamentare, iata ca Alina Mungiu-Pipidi face din nou o critica foarte virulenta la adresa practicilor din interiorul PDL.

"Pot sa cumpere Cristoi si intelectuali nu cu bucata, ci cu kilul, nu le va servi, pentru ca, odata cumparati, credibilitatea lor e zero. Cand ai un public format nu din tarani saraci, ci din oraseni cu Internet, pur si simplu nu iti poti permite asemenea comportamente".

sursa 9am

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu