vineri, 10 iulie 2009

Comisia de ancheta a decis: Ridzi e vinovata de abuz in serviciu si delapidare

Romania trebuie salvata!

Presedintele Comisiei de ancheta a MTS, deputatul PNL Alina Gorghiu, a anuntat ca raportul final propune inceperea urmaririi penale pentru comiterea infractiunilor de delapidare si abuz in serviciu.

Gorghiu a anuntat ca membrii Comisiei au ajuns la concluzia ca au existat o serie de incalcari ale legii care angreneza responasbilitatea ministrului Monica Iacob Ridzi. In aceste conditii, noteaza NewsIn, raportul propune sesizarea Curtii de Conturi, Oficiului pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor si a ANAF, pentru efectuarea de anchete la Ministerul Tineretului si la firmele care au organizat "Zilele Tineretului".

De asemenea, Raportul Comisiei, care va fi inaintat Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor in vederea unui raport care sa recomande Plenului inceperea urmaririi penale, propune premierului Emil Boc sa solicite revocarea din functie a ministrului.


PDL: DNA efectueaza proceduri judiciare in cazul Ridzi, sesizarea Camerei - inutila

Democrat-liberalii din Comisia de ancheta cu privire la Ziua Tineretului au elaborat un raport separat, anexat la raportul principal, in care arata ca nu exista elemente de ilegalitate in faptele anchetate pana acum, dar si ca dat fiind faptul ca DNA a pornit o ancheta, sesizarea este inutila.

"Avand in vedere precaritatea probatoriului administrat pana in acest moment consideram ca nu ne putem pronunta in aceasta privinta. Cererea nu va ramane insa nesolutionata dat fiind faptul ca DNA efectueaza proceduri judiciare specifice in acest caz. DNA are la dispozitie mijloacele adecvate pentru a raspunde unei asemenea cereri si de vreme ce a fost deja sesizat de PNL consideram ca sesizarea Carmerei Deputatilor cu aceasta cerere este inutila", se arata in raportul PDL, potrivit NewsIn.

Totodata, democrat liberalii considera ca pe baza probatoriului administrat de Comisie "se constata anumite deficiente de receptie reala prin imposibilitatea unei verificari ulterioare amanuntite a serviciilor si bunurilor receptionabile", dar subliniaza ca aceste deficiente "nu contin elemente de ilegalitate".


Ministrul Tineretului a declarat miercuri seara, in cadrul unei emisiuni TV ca a reusit sa intre in posesia raportului Comisiei de ancheta a MTS din Camera Deputatilor, iar acesta recomanda inceperea urmaririi penale. "Fiica risipitoare a Coalitiei" a declarat ca raportul prin care se indica inceperea urmaririi penale a fost redactat inca de marti, inainte ca ea sa fie audiata si sa poata prezenta toate documentele solicitate de membrii Comisiei. Presedintele Comisiei de ancheta, deputatul PNL Alina Gorghiu, a explicat insa ca raportul prezentat de Ridzi este "un draft", "un punctaj din ceea ce a reiesit din discutiile anterioare", care a fost distribuit memebrilor Comisiei.

Finalul ministrului Ridzi. MTS a pierdut 500.000 de euro in organizarea evenimentului 2 Mai, scria Gazeta Sporturilor in editia de ieri. Dupa trei saptamini de investigatie jurnalistica, gsp publica ecuatia de adio: MTS a platit firmelor 730.000 de euro, iar acestea au dat mai departe 220.000 de euro! Atit a costat real 2 Mai, restul e pierdere a banului public prin risipa sau prin deturnare de fonduri.

Publicat: astazi 9am

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu