miercuri, 14 octombrie 2009

Oprescu îi dă pe mâna Parchetului pe Băsescu şi Videanu

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro
12 Oct 2009 Adina Stancu

Acum câteva zile, invitat la Antena 3, primarul general Sorin Oprescu a anunţat că i-a trimis procurorului general al României, Laura Codruţa Kövesi, 42 de sesizări privitoare la încălcări flagrante ale legii, plângeri care se refereau la ridicarea de construcţii pe domeniul privat. Cotidianul a verificat informaţia.
Este vorba, de fapt, de 34 de sesizări, care au fost trimise la Parchetul Înaltei Curţi sau la Parchetele de sector. Oprescu a dezvăluit că autorizaţiile de construcţie s-au dat înainte ca el să fie ales în funcţia de primar al Capitalei, mai precis când Traian Băsescu, apoi Adriean Videanu erau la cârma Primăriei Generale. Cotidianul vă prezintă câteva dintre construcţiile fără autorizaţie care ar putea fi vizate de cercetări, întrucât au fost ridicate pe domeniul privat. Ele fac azi obiectul unora dintre plângerile penale înaintate de Oprescu.

• Biserica Amzei nr. 16-18 - au fost efectuate, fără autorizaţie, lucrări de construcţie la imobilul clasificat „monument istoric“.
Sesizarea a fost trimisă la Parchetul Judecătoriei Sector 1.
• SC Solaris SA (prin lichidator judiciar SC IPCMG Regal SA) a efectuat lucrări fără autorizaţie la Moara lui Assan, monument istoric de categoria A, situat pe Str. Hamleu nr. 25, între Lizeanu şi Obor. Plângerea a ajuns la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2.
• O persoană fizică a efectuat lucrări fără autorizaţie pe Strada Căderea Bastiliei nr. 41. Sesizarea se află la Parchetul Judecătoriei Sector 1.
• SC Ines Burger Prodcom a construit ilegal în Lacul Tei nr. 145. Sesizarea se află la Parchetul Înaltei Curţi.
• SC Lari Group SRL nu a avut autorizaţie pentru lucrări la un imobil din Strada Minulescu, aflat pe lista monumentelor istorice. Plângerea PMB se află la Parchetul Judecătoriei Sector 3.
• SC Procom Funcky SRL, care a preluat, prin contract, o suprafaţă din Parcul Tineretului de la SC Agrement SA, a realizat, de asemenea, lucrări fără autorizaţie, pe care le-a continuat şi anul acesta, deşi fusese avertizată să intre în legalitate. Plângerea este la Parchetul Tribunalului Bucureşti.
• La Hanul lui Manuc, catalogat drept monument istoric, au fost realizate fără autorizaţie o serie de lucrări în curtea interioară, cum ar fi refacerea zidurilor, decopertări, refacerea sistemului de apă-canalizare. Plângerea a fost trimisă Parchetului Înaltei Curţi.
• Lucrări fără autorizaţie au fost executate şi de către societatea Taifun Service SRL. Aceasta a închiriat de la latifundiarii SC Domino ’94 Impex SRL (n.a. - proprietar pe 7 ha din parcul Herăstrău prin asocierea controversată cu fosta bază a BTT) o suprafaţă sub tribunele terenului de tenis din Herăstrău, pentru a face un club. Sesizarea a ajuns la Parchetul Înaltei Curţi.
• Tot acolo a ajuns şi plângerea referitoare la construcţiile fără autorizaţie realizate de firma Special Agrement SRL, care închiriase de la aceeaşi Domino ‘94 o suprafaţă de 300 mp din fosta bază BTT.

Toate aceste plângeri au ajuns la Parchet pentru că este vorba de construcţii pe domeniul privat. Sesizările au la bază nereguli descoperite în urma controalelor făcute de inspectorii Primăriei Generale a Capitalei, a adăugat Oprescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu