joi, 19 noiembrie 2009

România Liberă l-a făcut pe Hrebenciuc chiriaş de lux

Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
18 Nov 2009

Răzvan Vintilescu
 
În timp ce răsfoiam ziarele de astăzi, chiar înainte de a arunca la gunoi - din reflex - suplimentele imobiliare, mi-au căzut ochii pe o casă. Mare, galbenă, boierească. Mergea bine sub titlul “Chiriile de lux, mai mici”. E vorba de suplimentul ziarului “România Liberă”. Şi tocmai când să-mi dea o lacrimă pentru suferinţele bieţilor proprietari care nu-şi mai pot închiria vilele cu mii de euro pe lună, îmi aduc aminte de unde îmi era cunoscută casa. E casa lui Viorel Hrebenciuc!
Da, eminenţa cenuşie, negociatorul şef al PSD-ului. Chiar el! Dar nu e chiriaş. Povestea imobilului am descoperit-o pe când lucram la Cotidianul.
Jumătate din casă a cumpărat-o de la mama lui Miron Mitrea. Cealaltă jumătate era locuită însă de nişte foşti chiriaşi, care o cumpăraseră de la stat. Care stat o luase cu japca de la o doamnă plecată în străinătate. Care doamnă era fiica lui Jean Bart. Iar fata ei se judecă acum cu familia Hrebenciuc, deoarece s-au extins imobiliar şi pe proprietatea ei.
După cum spunea domnul Hrebenciuc la vremea respectivă, în urma unui schimb de locuinţe, foştii chiriaşi s-au mutat într-o casă de-a cumnatului său, iar cumnatul său s-a mutat în locul lor. Iar în urma mişcării, o amplă renovare a imobilului a schimbat complet structura casei, astfel încât acum, apartamentul revendicat de nepoata lui Jean Bart nu mai există.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu