miercuri, 23 iunie 2010

Intre 48 si 180 de salarii compensatorii pentru disponibilizatii "de lux"

Romania trebuie salvata!
23 Iunie 2010 12:08:07
9am.ro



Printre miile de oameni ce au ramas fara locuri de munca in urma restructurarilor efectuate in companiile de stat se gasesc si disponibilizati "de lux".

Restructurarile cu privilegii ii vizeaza pe angajatii ce au parasit Posta Romana, angajati ce primesc 48 de salarii compensatorii.

De asemenea, Salariatii Regiei Autonome de Trafic Aerian, ROMATSA, subordonata Ministerului Transporturilor, au prin contractul de munca prevazute 60 de salarii compensatorii in cazul in care regia renunta la serviciile lor, afirma surse neoficiale din ministerul mentionat, citate de Romania Libera. Trebuie semnalat faptul ca, un salariu mediu lunar in institutie ajunge la 3.000 de euro.

De departe, recordul in materie l-a detinut anul trecut vicepresedintele PD-L Hunedoara, Marian Mihalache, fost director al Eco Sid SA, firma subordonata consiliului local din acest judet. Un act aditional semnat chiar de Mihalache la contractul sau de munca prevedea nu mai putin de 180 de salarii compensatorii (veniturile lui pe 15 ani) in cazul desfacerii contractului.

Cat priveste cei 10.000 de salariati ai societatilor de cale ferata care isi vor pierde locurile de munca in 2010, in urma restructurarii companiilor, acestia primesc intre 12 si 15 salarii compensatorii, in functie de vechime.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu