miercuri, 15 septembrie 2010

EXCLUSIV. Portalul “eRomania2”, o afacere de partid şi de stat. Ministerul Comunicaţiilor – 10 milioane de euro pentru firma condusă de trezorierul Ivaşcu de la PDL

Romania trebuie salvata!
Puterea.ro
Autor: ION ALEXANDRU Publicat la: 2010-09-14 19:29:43


Firma Omnilogic, al cărei director financiar, Ion Ivaşcu, figurează ca trezorier al Partidului Democrat Liberal, a încheiat, la sfârşitul lunii iunie, un contract cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, condus la acea dată de Gabriel Sandu, în valoare de 10 milioane de euro, fără TVA, pentru implementarea sistemului eRomania2. Banii vor fi împrumutaţi de minister din credite de angajament pe anii 2010, 2011 şi 2012, urmând ca firma condusă de trezorierul PDL, în calitate de director financiar, să creeze un portal cu informaţii despre toate localităţile din România.

Astfel, la data de 2 octombrie 2009, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a publicat pe site-ul SEAP anunţul cu numărul 87769 prin care îşi anunţă intenţia de a achiziţiona servicii în vederea implementării sistemului informatic eRomania2. Pentru aceasta, ministerul condus la acea dată de către Gabriel Sandu, proaspăt remaniat la începutul lunii septembrie, a pus la bătaie suma de 41.981.957,07 lei fără TVA şi a organizat o licitaţie deschisă în vederea acestui gras contract.

Potrivit caietului de sarcini, criteriile de atribuire cerute de către autoritatea contractantă au fost: oferta financiară (cu o pondere de 51%), garanţia şi asistenţa tehnică a sistemului de soluţie software (5%), suport de aplicaţii software (15%), interoperabilitatea şi flexibilitatea soluţiei propuse (10%), metodologia de organizare a proiectului (4%) şi scalabilitatea soluţiei propuse (15%). La licitaţie s-au înscris 3 ofertanţi, iar în urma analizării ofertelor, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a atribuit, la data de 23 iunie 2010, contractul către societatea Omnilogic SRL, cu sediul în oraşul Otopeni, judeţul Ilfov. Valoarea finală a contractului se ridică la un milion de euro, la care se adaugă TVA, în valoare de 2,4 milioane de euro.

Potrivit anunţului de atribuire publicat pe site-ul SEAP, sub numărul 91131/14 septembrie 2009, sursa de finanţare a contractului va fi asigurată din credite de angajament, după cum urmează: 4 milioane de euro, la care se adaugă TVA, pentru anul 2010; 3 milioane de euro la care se adaugă TVA, pentru anul 2011 şi 3 milioane de euro, la care se adaugă TVA, pentru anul 2012.



Alte contracte grase cu statul

Compania Omnilogic a mai încheiat, la data de 1 martie 2010, un contract în valoare de 39,27 milioane de euro fără TVA pentru furnizarea de echipamente şi servicii către Societatea Naţională de Radiocomunicaţii. Omnilogic a fost singurul ofertant.

La data de 20 octombrie 2009, Omnilogic a încheiat un contract cu UM0296 Bucureşti (Directoratul de Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei), structură aparţinând Serviciului Român de Informaţii, pentru furnizare de pachete Oracle Database. Valoarea contractului se ridică la 3.721.097,60 lei fără TVA. Contractul a fost negociat doar cu Omnilogic. La data de 2 noiembrie 2009, Omnilogic a încheiat un contract de furnizare sisteme embedded cu Institutul pentru Tehnologii Avansate (tot din subordinea SRI), în valoare de 436.530 lei fără TVA. La 11 august 2009, aceeaşi firmă a mai încheiat un contract, în valoare de 162.081 lei fără TVA, pentru furnizarea de sisteme embedded şi PC către Institutul pentru Tehnologii Avansate.

La 9 octombrie 2009, Omnilogic a câştigat două loturi din contractul privind furnizarea de echipamente electleiice, aplicaţii software şi echipamente de comunicaţii pentru paşapoarte către Compania Naţională Imprimeria Naţională SA. Valoarea contractului se ridică la 27,25 milioane de euro fără TVA.

La data de 26 mai 2008, Omnilogic a mai încheiat o afacere, cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, în valoare de 620.628 lei fără TVA, pentru furnizarea de cartele pentru echipamente ATM.



Avem confirmarea că Ivaşcu de la Omnilogic e acelaşi cu Ivaşcu se la PDL

Directorul financiar al puternicei companii care activează pe piaţa IT şi comunicaţii din România este Ion Ivaşcu, numele şi fotografia sa fiind postate pe site-ul firmei. Despre acest lucru, ziarul “Puterea” a făcut dezvăluiri în urmă cu aproximativ trei luni. Întrucât numele acestuia este identic cu cel al trezorierului PDL, am încercat, la vremea respectivă, să obţinem o confirmare atât din partea Omnilogic, cât şi din partea formaţiunii politice. În acest sens, l-am contactat telefonic chiar pe trezorierul PDL, care însă a refuzat să comunice cu noi. Prin urmare, am apelat pe căi oficiale la Biroul de presă al PDL, care ne-a transmis prin e-mail o fotografie a trezorierului. Stupoare, fotografia este aceeaşi postată şi pe site-ul Omnilogic. Quod erat demonstrandum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu