miercuri, 9 septembrie 2009

Membru al Corpului de Control al premierului, prins cu declaraţia de avere în neregulă

Romania trebuie salvata!

Cotidianul.ro
08 Sep 2009 Cristian Vasilcoiu

Printre persoanele care au primit „încrederea personală“ a premierului Emil Boc, pentru a fi numite în cadrul Corpului de Control al Primului-Ministru, se numără şi Linda Liana Mărgineanu, fost acuzat în dosarul „Banca Albina“. Mai mult, declaraţiile de avere şi interese ale Lindei Mărgineanu sunt pline de neconcordanţe şi omisiuni. În spatele acestora se ascunde o încrengătură de firme şi litigii în care Linda Mărgineanu are interese directe.
Membru al Corpului de Control al Primului-Ministru, Linda Liana Mărgineanu (fostă Ghiţă, fostă Duţă) are numeroase neconcordanţe şi omisiuni în declaraţiile de avere şi interese. Asta deşi ambele au fost completate în aceeaşi zi, în primăvara acestui an, atunci când ea a fost numită în funcţie. Concret, Linda Mărgineanu precizează în declaraţia de avere că deţine 100% din Teo Beauty Center SRL, iar în declaraţia de interese că ar deţine doar 50% din acţiunile aceleiaşi societăţi comerciale.

Neconcordanţele în cauză nu sunt singurele chestiuni care ridică semne de întrebare asupra declaraţiilor de avere şi interese ale Lindei Mărgineanu: un alt aspect interesant sunt omisiunile.
Astfel, Mărgineanu „uită“ să precizeze că deţine 39 de acţiuni la SC Primcom SA Bucureşti, fapt ce reiese din lista acţionarilor societăţii. Totodată, Mărgineanu nu menţionează nici participaţiunile pe care le deţine la SC Textila Sinmatex SA, prin intermediul SC Phoenix Serv SRL. Potrivit Registrului Comerţului, ea deţine 95% din SC Phoenix Serv, care are, la rându-i, 85% din Textila Sinmatex.

Omisiunile menţionate devin şi mai interesante în condiţiile în care între Textila Sinmatex şi Primcom SA Bucureşti există un litigiu, deoarece conducerea celei din urmă societăţi a reziliat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil care aparţinea celeilalte firme în cauză. Şi mai interesant este faptul că, în calitate de acţionar, dar şi consilier juridic în cadrul Textila Sinmatex, Linda Mărgineanu reprezintă societatea în litigiul cu Primcom SA Bucureşti, unde deţine, de asemenea, participaţiuni.

Fost acuzat în dosarul „Banca Albina“
Nu numai declaraţiile de avere şi interese ale Lindei Mărgineanu ridică semne de întrebare, ci şi trecutul său controversat. Linda Liana Ghiţă (la vremea respectivă) a fost acuzată în celebrul dosar „Banca Albina“. Abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată a fost acuzaţia adusă împotriva ei de către ofiţerii Serviciului Poliţiei Economico-Financiare. Ba chiar aceştia au dispus începerea urmăririi penale împotriva Lindei Ghiţă, acum Mărgineanu, care era consilier juridic şi membru al Comitetului de Credit şi Risc din cadrul Centralei Băncii Albina SA.

Acest element nu pare să-l fi împiedicat pe Emil Boc să-i acorde încrederea sa Lindei Mărgineanu, atunci când aceasta a fost numită în cadrul Corpului de Control al Primului-Ministru. Sunt de notorietate declaraţiile şefului Executivului din acest an, conform cărora toţi membrii Corpului de Control trebuie să se bucure de încrederea sa pentru a rămâne sau a fi numiţi în funcţie.

„Îşi aminteşte vag!“
Linda Liana Mărgineanu a intrat în concediu de odihnă atunci când jurnaliştii Cotidianul au încercat să obţină un punct de vedere. Şeful Corpului de Control al Primului-Ministru, secretarul de stat Sorin Alăzăroaie, a înaintat totuşi către Cotidianul un răspuns scris, în care, între altele, precizează: „Dna Mărgineanu, la data completării declaraţiilor, nu ştia că are calitatea de acţionar la SC Primcom SA. Este adevărat că, urmare a întrebărilor dvs., îşi aminteşte vag (...)“. Cât despre acţiunile Textila Sinmatex, secretarul de stat Alăzăroaie accentuează faptul că Linda Mărgineanu nu le deţine „personal“. Într-adevăr, ea le-a mascat prin intermediul societăţii comerciale Phoenix Serv. Neconcordanţele privind acţiunile Teo Beauty Center SRL sunt puse de şeful Lindei Mărgineanu pe seama soţului acesteia, deşi ea nu a făcut menţiuni clare în acest sens în declaraţiile completate. Alăzăroaie conchide: „Conducerea Corpului de Control nu a avut cunoştinţă despre faptul că dânsa a fost urmărită penal în dosarul «Banca Albina»“ şi motivează că, oricum, „în 1998 s-a dispus să fie scoasă de sub urmărirea penală“.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu