miercuri, 9 septembrie 2009

Norica, Poteraş, spioni şi senatori: doctoranzi pe şest la Tîrgovişte

Romania trebuie salvata!

catavencu.ro
Acest articol a aparut si in Academia Caţavencu din 09 Sep 2009 | Roxana Jipa, Silviu Apostol

Fabrică secretă de doctorate pe şest la Universitatea „Valahia“ din Tîrgovişte! Printre beneficiari: europarlamentarul PNL Norica Nicolai, deputatul PD-L Gigel Calcan, un spion de la „Doi şi-un sfert“ arestat în cazul Popoviciu, Ilie Cornel Şerban pre numele său, primarul PD-L al sectorului 6, Cristian Poteraş, nevasta lui Ducu Bertzi (fostă secretar de stat în guvernul PNL), alţi secretari de stat, poliţişti şi agenţi de informaţii. Îndrumătorul lor de doctorat este chiar şeful patalamalelor secrete din România, adică al ORNISS, Marius Petrescu, un dinozaur care cloceşte pe post de trei guvernări încoace.


Fabrica de doctoranzi celebri a directorului ORNISS

Cînd nu învîrte pe degete secrete de stat sau informaţii clasificate de NATO, UE sau orice alt stat cu care România încheie înţelegeri sau tratate ce trebuie protejate, directorul Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS), Marius Petrescu, coordonează doctorate la Universitatea „Valahia“ din Tîrgovişte.
Dintr-un defect profesional sau nu, Petrescu şi-a ţinut lista de doctoranzi sub cheie. Acest gest total nejustificat nu a fost văzut cu ochi buni, stîrnind o serie de scandaluri în interiorul universităţii. Forţat de împrejurări, Petrescu a fost nevoit să posteze pe site-ul instituţiei preţioasele nume care s-au înscris în cursa pentru un doctorat în management cu domnia sa. Printre aceştia se numără doi foşti şefi de la fosta „Doi ş-un sfert“, Ilie Cornel Şerban şi Gelu Oltean, Norica Nicolai (europarlamentar), edilul sectorului 6, Cristian Poteraş, Bogdan Licu, vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Teodora Bertzi (PNL) sau Valentin Calcan (senator PD-L).


Norica Nicolai, traseistă pe centura Harvard-Tîrgovişte

Despre ambiţiile intelectuale ale Noricăi Nicolai aţi mai putut citi în paginile Academiei Caţavencu, cu ocazia unei dezvăluri din CV-ul doamnei senator (pe atunci), care ne sugera că avem de a face cu un doctorand care îşi freacă coatele pe băncile „Harvard University-Kennedy School of Government“. Ei bine, lucrurile nu stăteau chiar aşa: programul de studii la care a participat în Statele Unite nu era doctorat, ci, de fapt, o bursă Kokkalis, destinată persoanelor care se pregătesc pentru funcţii de decizie în ţările din estul Europei. Binefăcătorul Noricăi era Sokrates Kokkalis, acţionarul majoritar al Intracom, beneficiarul unor contracte grase cu statul român.

Prima zvîcnire spre titlul de doctor Norica a avut-o încă în 1991, cînd s-a înscris în programul de doctorat cu tema „Sisteme contemporane de executare a pedepsei“. De atunci, adică de 18 ani, tot „doctorand“ în drept e, titlu din care nu pare să iasă prea curînd. Mai ales pentru că în 2007 s-a înscris la încă un doctorat, în paralel.

Norica şi Petrescu au vulnerabilizat informaţiile secrete ale României

Noua tentativă de a atinge titlul de doctor e supravegheată atent chiar de Marius Petrescu, directorul ORNISS, care îi coordonează lucrarea de doctorat în management la Universitatea „Valahia“. Cei doi au mai lucrat ceva în comun: un amendament la Legea informaţiilor clasificate. Senatoarea a venit cu ideea de a înlocui certificatul ORNISS cu o declaraţie pe proprie răspundere, un soi de angajament de confidenţialitate, prin care demnitarii ar putea avea acces nestingheriţi la secrete de stat. Amendamentul a fost acceptat la momentul respectiv (adică în 2006), în mod surprinzător, şi de directorul ORNISS, Marius Petrescu, care nu a sesizat nici o problemă în asta. Astfel, Parlamentul a desfiinţat certificatele ORNISS şi a dat liber preşedintelui, premierului, miniştrilor şi parlamentarilor la secrete de stat. Administraţia Prezidenţială a formulat o cerere de reexaminare a legii, susţinînd că aceasta dă naştere unor vulnerabilităţi în sistemul protecţiei informaţiilor clasificate şi că nu respectă reglementările NATO şi UE. Cererea a fost respinsă în Camera Deputaţilor (în septembrie 2007).


Spionul 0215 arestat în cazul Popoviciu, coleg cu Norica

Relaţiile dintre dom’ profesor Marius Petrescu şi doctoranzii săi secreţi s-au dezvoltat neaşteptat de bine. Să-l luăm de exemplu pe Cornel Şerban, fostul şef interimar de la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), fosta „Doi şi-un sfert“. Şerbănică e foarte bun prieten cu miliardarul Puiu Popoviciu. În martie, anul acesta, Cornel Şerban a fost reţinut 24 de ore pentru că ar fi încercat să intervină în favoarea lui Popoviciu într-o anchetă a DNA. De altfel, în acelaşi dosar a fost reţinut şi Puiu, tot pentru 24 de ore. Dosarul viza chiar afacerile din Băneasa ale miliardarului. Pe scurt: Puiu Popoviciu a luat ilegal de la stat un teren de 226 ha, care valora vreo trei miliarde de euro. Statul, fraier cum îl ştim, a tăcut mîlc şi Popoviciu şi-a putut ridica pe terenul respectiv un cartier de blocuri (în care şi-a luat apartament fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu), un mall, un IKEA şi alte mizilicuri foarte profitabile. Legătura dintre Marius Petrescu, Cornel Şerban şi Popoviciu este Nicolae Călinoiu, acţionar la Băneasa Business Technology Park şi la Astor & Co. Potrivit site-ului Astor & Co, printre clienţii acesteia se număra chiar ORNISS. Societatea produce containere de siguranţă, seifuri şi case de bani. Deci studentul lui Petrescu, fost şef la DGIPI, este cercetat de DNA pentru relaţiile cu asociatul celui care are contracte cu ORNISS, condus de acelaşi Petrescu. Păi, vedeţi, dom’le, ce mică e lumea?


Fost şef al Cancelariei „Doi şi-un sfert“, doctorand la Tîrgovişte

În continuare, rămînem tot pe partea de informaţii, că doar asta e specialitatea casei. Un alt doctorand ascuns al directorului ORNISS este Gelu Marin Oltean, adică fix colegul de serviciu secret care l-a lucrat pe Cornel Şerban. Aţi citit într-un articol apărut pe 6 mai 2009 în Academia Caţavencu: Cornel Şerban a fost înregistrat în biroul său de la Ministerul de Interne, în timp ce discuta cu ofiţerul DNA care se ocupa de dosarul lui Puiu Popoviciu, chiar prin intermediul lui Gelu Oltean, şeful Cancelariei DGIPI. După arestarea lui Cornel Şerban, ministrul Nica l-a zburat pe Gelu de la DGIPI, nervos că a produs ditamai scandalul în presă şi, implicit, i-a făcut pe colegii de partid să-i dea peste nas că nu e în stare să-şi strunească mînjii din subordine.


Vicele CSM, doctorat la mega-universitatea "Valahia"

Printre alte perle doctorande ale emeritului profesor îi mai amintim şi pe Dimitrie Bogdan Licu, fost consilier la Cancelaria lui Tăriceanu şi actual vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Vă daţi seama că ditamai vicele CSM a ales tocmai prestigioasa, renumita şi celebra universitate de talie internaţională din Tîrgovişte să facă un doctorat la fără frecvenţă? Şi nu în orice domeniu, ci chiar în cel al managementului. Colecţia de nume de mare impact este completată şi de Cristian Poteraş (doctorand din 2007), primarul pedelist al sectorului 6, care din cînd în cînd îşi rupe din timpul acordat cetăţenilor şi aleargă într-un suflet la Tîrgovişte, să mai înveţe cîte ceva de la maestrul Petrescu. Nu înţelegem de ce nu s-a înscris la "Spiru Haret", că doar era aici, aproape, şi pe acelaşi profil. E bine, totuşi, că la „Valahia“ se întîlnesc doi colegi de partid: Poteraş şi Valentin Gigel Calcan (doctorand din 2008), senator PD-L de Dîmboviţa, fost şef al Consiliului Judeţean Dîmboviţa, pe care l-aţi întîlnit în "Lista candidaţilor pătaţi" publicată de Academia Caţavencu.


Hop şi nevasta lu’ Ducu Bertzi folkistu’

Nu putem să-l uităm, din lista doctoranzilor secreţi, pe Adrian Franz Kalapis, secretarul general al Ministerului Comunicaţiilor, condus de pedelistul Gabriel Sandu, doctorand din 2008. O mai amintim şi pe Theodora Bertzi, membru PNL şi doctorand din 2007 la fără frecvenţă. În anul în care s-a înscris la Universitatea „Valahia“, madam Bertzi era secretar de stat la Ministerul Muncii. Anterior, ea a fost şefă la Oficiul Român pentru Adopţii. Ca să vezi coincidenţă, soţia lui Marius Petrescu, Gabriela Elena Petrescu, este în prezent secretar general al Oficiului pentru Adopţii. Păi, să nu cînţi de jale, ca Ducu folkistu’? Păi, da, simt că fără ea, fără "Valahia", nu pot respira, ce intelectualitatea mea!


Şeful ORNISS, securistoid din naştere

Marius Petrescu e la conducerea ORNISS încă dinaintea înfiinţării instituţiei, în 2002. Asta pentru că el a ocupat iniţial şi funcţia de director al Autorităţii Naţionale de Securitate, cea care a fost înlocuită cu ORNISS în 2002. Conform informaţiilor vehiculate în presă, cariera în serviciile de informaţii a lui Petrescu a început înainte de Revoluţie: ar fi fost ofiţer SIE sub acoperire, şef al Direcţiei S din DIE, care a intrat după Revoluţie în subordinea SIE. Cu toate astea, ofiţerul de Securitate a primit verde de la CNSAS pentru a intra la şefia ORNISS. De asemenea, Petrescu a mai fost directorul Agenţiei Naţionale de Control al Exporturilor Strategice şi a Interzicerii Armelor Chimice (ANCESIAC), ocazie cu care a împărţit un dosar la Secţia Parchetelor Militare a Parchetului General împreună cu Shimon Naor, contrabandistul de arme, pentru firmele căruia Petrescu scotea licenţe ANCESIAC. Pentru că ORNISS a stat încă de la înfiinţare în subordinea prim-ministrului, Petrescu a fost un apropiat al lui Adrian Năstase, apoi al lui Tăriceanu, iar acum s-a făcut mic şi a intrat şi sub aripa lui Boc.


"Valahia", scandal cu diplome false

La începutul acestui an, Universitatea „Valahia“ din Tîrgovişte a fost implicată într-un scandal al diplomelor false alături de alte şapte universităţi din ţară. În reţeaua de traficanţi de diplome erau implicaţi profesori universitari, care încasau cîte 3.500 de euro pentru fiecare diplomă falsă. Scandalul a rămas, însă, fără urmări penale, Corpul de Control al Ministerului Educaţiei negăsind dovezi concludente privind eliberarea de diplome false.

2 comentarii:

  1. Dar Basescu de unde are diploma luata? Si EBA?

    RăspundețiȘtergere
  2. Probabil tot de la "prietenii" din invatamant.

    As vrea sa arat cu degetul un om corect din politica, dar nu pot.

    RăspundețiȘtergere