miercuri, 7 octombrie 2009

Mazăre şi Nicuşor micţionează, oficial, pe ANI

Romania trebuie salvata!
06 Oct 2009

Biroul de Investigatii
Academia Catavencu
 
 
La Constanţa a apărut o nouă formă de organizare administrativă. Îi spune “Republica lui Mazăre”. Din republica asta a lui, primarul Constanţei micţionează des şi cu boltă pe oricine are el chef. De multe ori face asta cu Direcţia Naţională Anticorupţie, care i-a făcut mai multe dosare decît toate cărţile pe care le-a citit baronul pesedist pînă la vîrsta asta. Ca să nu se simtă frustraţi, procurorii DNA au fost înlocuiţi în ultima vreme cu inspectorii de la Agenţia Naţională de Integritate. Cînd aude de ANI, Mazăre resimte o durere undeva la vreo cîţiva metri în faţa lui, durere pe care funcţionarii lui o şi exprimă repede în scris, de fiecare dată cînd inspectorii de integritate cer informaţii administrative despre persoana primarului.
Acu' nu vă gîndiţi că informaţiile astea sînt cine ştie ce chestii complicate. Ba dimpotrivă, sînt chiar foarte normale. E vorba despre informaţii legate de averea lui Radu Mazăre, pe care ANI este îndreptăţită să le ceară de la Primăria Constanţei (Serviciul Public de Impozite, Taxe - SPIT şi Alte Venituri ale Bugetului Local) în virtutea legii 144/2007.




Iată ce spune articolul 7 al acestei legi:

“La solicitarea motivată a inspectorului de integritate, conducătorii autorităţilor, instituţiilor sau societăţilor publice ori private, cei ai regiilor autonome sînt obligaţi să comunice acestuia (...) datele, informaţiile, înscrisurile şi documentele prevăzute la art. 6, indiferent de suportul acestora, precum şi date, informaţii sau documente pe care le deţin, care ar putea conduce la soluţionarea cauzei”.



Răspunsul SPIT? Păi, care răspuns, că n-au trasmis decît:

“Vă solicităm respectuos să motivaţi în fapt şi în drept solicitarea dumneavoastră”.



Deci, ANI trebuie să arate motivele pentru care cere nişte informaţii pe care instituţiile publice sînt obligate să le furnizeze. {i au trimis răspunsul ăsta nu o singură dată, ci de patru ori, în perioada iulie-septembrie 2009, de fiecare dată cînd ANI revenea cu solicitări de informaţii privind bunurile mobile şi imobile ale primarului. Păi, nu mai bine spuneau inspectorilor “Marş, bă, că nu-ţi dăm nimic despre averea lu' Mazăre”?. Stricăm degeaba atîţia copaci cu hîrtii inutile.





Noul prefect PD-L ar trebui să ceară suspendarea lui Mazăre



Miza conflictului dintre Radu Mazăre şi Agenţia Naţională de Integritate este chiar mandatul de primar al pesedistului. În vară, pe 4 august, Academia Caţavencu vă dezvăluia faptul că ANI a constatat în timpul verificărilor faptul că Mazăre a fost incompatibil cu funcţia de primar timp de şapte luni, între aprilie şi noiembrie 2003. În această perioadă, el a fost şi administrator al uneia dintre firmele sale, dar şi primar al Constanţei, încălcînd astfel prevederile legii 161/2003. Care va să zică, a cam făcut-o de oaie cel mai iubit fiu romån al Braziliei. Aceeaşi lege mai arată că în situaţia în care se constată o astfel de incompatibilitate, prefectul judeţului ar trebui să decidă încetarea mandatului de primar al lui Radu Mazăre. Ceea ce pînă acum nu s-a întîmplat, întrucît prefect de Constanţa a fost pînă săptămîna trecută Tit Liviu Brăiloiu, susţinut de PSD. Vom vedea ce se va întîmpla de-acum încolo, după ce PD-L a schimbat toţi prefecţii pesedişti.
Nicuşor iar e beat. De putere
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, pesedistul Nicuşor Constantinescu, are şi el o republică mai mică, la fel ca prietenul Mazăre, în care sportul naţional e durerea-n fund faţă ANI. Nicuşor a reuşit să ajungă foarte bogat dintr-un simplu salariu de preşedinte de Consiliu Judeţean. Ceea ce, banal de normal, l-a adus în atenţia inspectorilor de integritate, care îi verifică averea.

Iată, însă, ce răspunde CJ Constanţa Agenţiei Naţionale de Integritate:

“solicitarea dumneavoastră (pentru declaraţiile de avere ale lui Nicuşor Constantinescu – n.r.) nu se circumscrie dispoziţiilor art. 6 din legea nr. 144/2007, în sensul că nu există nici o motivaţie în fapt a cererii pe care aţi formulat-o către instituţia noastră, singura referire la temeiul de drept (art. 7 pe care l-am citat mai sus – n.r.) nefiind suficient pentru a acoperi cerinţa legală susmenţionată”.
Articolul 6 spune că ANI are dreptul să ceară informaţii de la instituţiile publice în decursul cercetărilor. Deci, CJ zice că ANI n-are de ce să ceară declaraţiile de avere ale lui Nicuşor Constantinescu de la ei. Normal, e culmea să ceară nişte documente oficiale de la locul de muncă al celui cercetat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu