miercuri, 7 octombrie 2009

PDL cumpara parlamentari ca la piata

Romania trebuie salvata!

Trei parlamentari liberali au demisionat pana acum din PNL, numarul dezertorilor urmind sa creasca in urmatoarea perioada. La mijloc se afla, potrivit liderilor liberali, o campanie disperata a partidului lui Emil Boc de a-si asigura sustinerea parlamentara necesara mentinerii cabinetului in fata tavalugului motiunii de cenzura a PSD, PNL si UDMR.
Demisionarii PNL de pana acum sunt senatorul Tiberiu Prodan si deputatii Neculai Rebenciuc si Cristian Burlacu, care si-au anuntat luni trecerea de la PNL la PDL.
Potrivit Inpolitics, alte demisii de acelasi calibru sunt asteptate in urmatoarele 48 de ore. Din informatiile care se vehiculeaza neoficial, PDL a negociat cu un numar de 30 de parlamentari ai PSD si PNL, metodele de "convingere" variind de la sume intre 50-200.000 de euro pina la santaj si amenintari.
Liderul PNL Crin Antonescu i-a acuzat pe pedelisti de "furt" de parlamentari. “Traseismul politic a devenit un fapt divers in Romania. E regretabil ca oamenii politici au ajuns sa fie de inchiriat. Este grav ca PDL se preteaza la un targ fatis si ca a iesit la cumparaturi pe fata” a spus Antonescu.
De aceasta parere este si prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, care sustine ca ca democrat-liberalii fac presiuni "fara precedent" asupra primarilor si parlamentarilor liberali, oferindu-le sume mari de bani pentru a trece la PD-L.
"Toti parlamentarii PNL, ca de altfel si toti primarii PNL sunt supusi unei presiuni fara precedent si li se fac oferte financiare generoase. Exista nenumarati parlamentari care ne-au povestit de sumele de bani care le sunt oferite de lideri ai PD pentru a trece la ei", a spus Orban, intrebat cum comenteaza plecarile unor parlamentari liberali la PD-L.
Liderul liberal a mai spus ca aceia care pleaca de la PNL acum vor nimeri "din lac in put". "Ii compatimesc si denota ca nu au absolut niciun fel de orizont politic pentru ca se duc intr-un partid care va intra intr-o grava criza peste doua luni de zile", a spus liberalul, citat de NewsIn.
Orban a mai adaugat ca in prezent competitia in PD este intre cei care racoleaza mai multi parlamentari si primari liberali pe bani multi.
Din informatiile oferite de sursele liberale pentru Inpolitics am aflat si de un caz concret de mita in randul liberalilor si anume, un panelist, recent trecut in tabara PDL, a fost fericit cu un Volkswagen Passat si 50.000 de euro, insa in acest moment pretul e in urcare si s-ar putea atinge si 300.000 de euro. Se vehiculeaza, de asemenea, ca un parlamentar liberal care s-a incapatinat sa reziste ofertelor PDL s-a trezit cu 17 controale consecutive la firma de familie, pe care a fost nevoit sa o inchida.

Publicat: astazi

Autor: A.G.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu