miercuri, 25 noiembrie 2009

Baronii locali ai PSD şi PD-L, asfalt electoral de 55 de milioane de euro

Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
Acest articol a aparut si in Academia Caţavencu din 25 Nov 2009

Silviu Apostol
 
De la 1 octombrie pînă în prezent, deci în campania electorală, mai multe consilii judeţene au încheiat contracte pentru reabilitări de drumuri. Nota de plată: 55 de milioane de euro. Firmele care au primit contractele sînt controlate de oameni politici, de rude şi prieteni ai acestora sau, pur şi simplu, de donatori la partid. Din cele 55 de milioane de euro, cea mai mare parte a sumei, aproximativ 49,5 milioane, a fost atribuită de consiliile conduse de PSD, iar restul de cele controlate de PD-L
De la Dragnea, pentru prietenul lui, tot banul Teleormanului
În Teleorman au loc cele mai simple licitaţii pentru lucrări de drumuri.
Orice s-ar întîmpla, numele firmei cîştigătoare este Tel Drum. Explicaţia stă-n faptul că firma de construcţii este controlată de un prieten foarte bun al baronului pesedist Liviu Dragnea, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman. În ultimele trei săptămîni, Tel Drum a primit alte trei contracte în valoare de 30,4 milioane de euro. Cel mai mare dintre cele trei va băga în conturile firmei 24 de milioane de euro pentru „lucrări şi servicii de întreţinere multianuală 2009-2012 pentru drumurile judeţene“.




Conţac a trădat PSD şi a primit cadou de la PD-L 5 milioane de euro



La Botoşani, CJ-ul condus de PD-L (prin preşedintele Mihai Tabuleac) arată dovezi nepreţuite de recunoştinţă trădătorilor de partid. În octombrie şi noiembrie, Transporturi Auto SA, firma la care este asociat fiul lui Constantin Conţac, a cîştigat contracte de 5,5 milioane de euro. Pînă în 2009, Conţac-tatăl a fost şeful CJ Botoşani şi lider al organizaţiei judeţene a PSD. Conţac a fost exclus din partid, a pierdut funcţia de la CJ, dar s-a repliat ca susţinător al lui Traian Băsescu.





De la Oprişan, milioane fără număr



Din 9 octombrie pînă în prezent, în Bacău şi Vrancea s-au atribuit contracte de 7,2 milioane de euro societăţilor Roman Impex Prest, Sotirex şi Vega ’93. Primele două sînt controlate de Victor Roman, consilier judeţean PSD în Vrancea. Roman Impex Prest a primit de la CJ Bacău un contract de 2,5 milioane de euro pe 15 octombrie. Consiliul de la Bacău este condus de Dragoş Benea de la PSD, fost şofer al baronului Dumitru Sechelariu. Cealaltă societate controlată de Roman, Sotirex, a primit şi ea un contract de la CJ-ul lui Oprişan, de 1,5 milioane de euro. Vega ’93 este cea despre care Academia Caţavencu v-a arătat că i-a construit o vilă pe faleza Dunării lui Dan Nica, fostul ministru de Interne. Vega a primit de la baronul Oprişan un contract de 3,23 milioane de euro pentru reabilitarea a şapte kilometri de drumuri judeţene.

Oltul, Vîlcea şi Prahova sar şi ele cu loveaua



Continuăm cu Olt, Vîlcea şi Prahova, judeţe în care CJ-urile controlate de PSD au dat contracte de aproximativ 11,5 milioane de euro. De la CJ Olt, T Dancor Romconstruct a primit în luna noiembrie contracte de 7 milioane de euro pentru reparaţia unor drumuri din judeţ. În primul rînd, preşedintele CJ Olt este pesedistul Paul Stănescu. În al doilea rînd, Dan Ciocan, fratele patronului Dancor (Cornel Ciocan), este consilier judeţean de Olt din partea PSD. Înainte să-şi mute afacerile în Olt, fraţii Ciocan au fost preferaţii lui Marean Vanghelie, care a umplut sectorul 5 al Capitalei cu asfaltul lor. În Vîlcea, norocoasa cîştigătoare a licitaţiei pentru modernizarea a şase kilometri din DJ 676A – lucrări de aproape un milion de euro – este Ghecon Construct. Atribuirea a avut loc pe 26 octombrie.
Acţionar la Ghecon este Constantin Mazilu, deputat PSD de Vîlcea. Consiliul Judeţean Vîlcea e condus de pesedistul Ion Cîlea, care este şi preşedintele organizaţiei PSD Vîlcea. În Prahova, banii de asfaltări au mers la Societatea de Construcţii în Transporturi Bucureşti, care a cîştigat licitaţia pentru lărgirea DJ 101 D la patru benzi de circulaţie, contract de 3,35 milioane de euro. În 2008, SCT a realizat o investiţie deosebită: a donat 10.000 de lei la PSD, care conduce CJ-ul prin Mircea Cosma, preşedintele PSD Prahova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu