miercuri, 25 noiembrie 2009

În România nu e nimic mai Drăguţ decît un blat în CSM

Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
Acest articol a aparut si in Academia Caţavencu din 18 Nov 2009

Biroul de Investigatii
 
În România avem un sistem de Justiţie drăguţ. Atît de drăguţ încît judecătorul Drăguţ îşi face singur comisie de concurs cînd vrea ca el însuşi să rămînă şef. Drăguţ, nu? Să detaliem: pe lîngă că e preşedintele Curţii de Apel Craiova, judecătorul Costel Drăguţ este şi membru al CSM (Consiliul Superior al Magistraturii). În perioada 2 octombrie – 15 decembrie, CSM organizează concursuri pentru ocuparea funcţiilor de şefi în magistratură.



Printre funcţiile astea e şi cea de preşedinte la Curtea de Apel Craiova, unde e şef Drăguţ. Care Drăguţ mai vrea o tură şef. CSM, care organizează concursurile de şefie, alcătuieşte şi comisiile de concurs.
Iar Drăguţ (ca membru CSM), da, da, a participat activ la alcătuirea comisiilor de concurs care-i vor evalua prestaţia lui Drăguţ care vrea să rămînă şef la Curtea de Apel Craiova. Poate ne repetăm, da’ nu-i aşa că acest conflictoi de interese e drăguţ? Da, sigur, Drăguţ avea posibilitatea să se retragă, dar nu a făcut-o. Iar colegii lui din CSM au avut şi ei nesimţirea să nu-i ceară asta. Dar nici nu aveau de ce, la valoarea şi cariera lui, din care amintim: în mai 2006, a fost instalat la şefia Curţii de Apel Craiova fără dureri de cap, după ce unicul său concurent s-a retras din competiţie chiar înainte de prima probă.



Tot în 2006, Drăguţ s-a ales cu o cerere de revocare din funcţie formulată de ministrul Justiţiei de atunci, Monica Macovei. Care, într-o vizită de lucru la Craiova, a descoperit că toate calculatoarele (trimise la Curtea de Apel în programul de informatizare a instanţelor) zăceau în subsol, în loc să fie pe birourile judecătorilor. Deh, să nu ocupe locurile tradiţionale pentru plicuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu