miercuri, 25 noiembrie 2009

Cum ajungi, din plutonier-major, general? Dai 95.000 RON la PD-L

Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
Acest articol a aparut si in Academia Caţavencu din 25 Nov 2009

Biroul de Investigatii
 
 
În decembrie 2008, Eugen Gheorghe era plutonier-major în rezervă. Acum este general, după ce preşedintele Traian Băsescu l-a avansat, pe 22 octombrie, la pachet cu Gabi Oprea, Neculai Onţanu şi Anghel Iordănescu. Deci repetăm: într-un an, un plutonier a ajuns general. General! Şi nu, Eugen Gheorghe nu a anihilat o mie de talibani în Afganistan şi nici nu l-a prins pe Bin Laden, ca să merite acum această avansare-minune. Dar are alte calităţi, mult mai profitabile. În primul rînd, e vicepreşedintele filialei PD-L sector 6 şi consilier local la acelaşi sector. În al doilea rînd, este fratele fostului şef al Statului Major al Forţelor Aeriene, Constantin Gheorghe.
Totuşi, de astfel de avansări nu beneficiază nici măcar post-mortem ofiţerii care îşi pierd viaţa prin teatrele de război.



Cutuma militară prevede ca aceste avansări să fie făcute la propunerea asociaţiilor cadrelor militare în rezervă şi în retragere, care trebuie să argumenteze meritele şi conduita morală a celui propus, urmînd ca preşedintele să semneze dacă este de acord. În acest caz, însă, propunerea a venit politic, prin Direcţia Management Resurse Umane a Ministerului Apărării. Să vedem, deci, care sînt adevăratele merite incontestabile ale plutonierului.

Spre exemplu, pe 25 noiembrie 2008, a donat în nume personal 10.000 RON la PD-L. Tot în 2008 a donat, prin Spedcom SRL, 25.000 de lei noi, tot la PD-L. În sereleul ăsta, Gheorghe este asociat cu familia Mănescu, adică cu parlamentarul PNL Ramona Mănescu. Donaţiile, însă, nu s-au terminat aici. În 2008, pe cînd plutonierul era director general la Comvam Impex SRL, societatea a donat şi ea 60.000 de lei noi la puşculiţa PD-L. Deci, în total, 95.000 RON contribuţie la partid. Aşa da, astea chiar sînt merite deosebite şi sacrificiu personal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu