miercuri, 11 noiembrie 2009

La Institutul „Pasteur“ se poate face un film SF. Că de arestări nu e în stare DNA


Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
Acest articol a aparut si in Academia Caţavencu din 11 Nov 2009

Alexandru Cautis
 
Nu vă temeţi de gripa porcină, asta e un fleac! România e ameninţată de alte catastrofe mai mari, mai puţin mediatizate, cum ar fi corupţionita cronică ce poate termina toată zootehnia românească.

În orice ţară civilizată, un institut care produce grosul produselor farmaceutice necesare medicinei veterinare autohtone este de interes naţional. La noi, Institutul „Pasteur“, cel mai mare institut românesc de profil, s-a transformat în agenţie imobiliară în interesul unor samsari de terenuri. Cheia acestei schimbări a fost privatizarea institutului, despre care vă vom povesti după ce trece campania electorală, ca să putem pune cazul pe masa de lucru a unui Guvern cu responsabilitate pe termen lung.
Pînă atunci, ca să aibă şi DNA ce face, vă prezentăm o anomalie imobiliară, un fel de mutant genetic produs de „Pasteur“ în laboratorul propriu de făcut şmen. Prin titlul de proprietate numărul 68.401, din 05.02.2004, Prefectura Ilfov, după o solicitare a comunei Chiajna, a dat institutului un teren de 107 hectare situat în sectoarele 5 şi 6 ale Bucureştiului. Alo, DNA, v-aţi prins? Prefectura Ilfov, în numele comunei Chiajna, dă teren în sectoarele 5 şi 6, care ţin de alte primării şi de altă prefectură. Teleportare de teren mai tare ca-n Star Trek! Situaţia nu e singulară. Aşa cum v-am spus în ediţiile trecute, Primăria sectorului 6 i-a dat în proprietate, tot Institutului „Pasteur“, un teren din sectorul 5. În spatele acestei manevre cu terenuri stau bani mulţi. În cazul mutării din sectorul 5 în sectorul 6, caz care ulterior a ajuns în Justiţie, Institutul „Pasteur“ şi Prefectura Bucureşti au de plătit peste 26 de milioane de euro firmei Sten Consulting, care a fost ţepuită de Institutul „Pasteur“ cu acel teren. În perioadă de criză, statul îşi permite să plătească despăgubiri de 26 de milioane de euro, plus salariile unor procurori care investighează cazul de vreo doi ani şi nu găsesc cine-i vinovatul. N-or avea actele buclucaşe, cu prefecţi şi primari care teleportează terenuri de la ei din comună în sectoarele Bucureştiului. Nu-i nimic, le pot vedea pe site-ul nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu