sâmbătă, 5 iunie 2010

Adriean Videanu se distrează cu instituţiile României

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro
Publicat Vineri, 04 iunie 2010


Adriean Videanu se distrează cu instituţiile României
Dregătorii şi bani, împărţiţi între membrii grupului Coasta de Azur


În afară de numirea Monicăi Maurer pe post de consilier pentru 22.000 RON (220 de milioane de lei vechi) pe lună, Adriean Videanu are şi altfel de relaţii cu membrii Grupului Coasta de Azur. Amestecă banii cu funcţiile, jocurile de table şi banii statului într-un mod nepermis.
Ministrul Economiei, Comerţului şi Profesiei Liberale este sponsor mărinimos cu viitorul tată-socru al Elenei Băsescu, mezina şefului statului român.

În declaraţia de avere de pe pagina de Internet a MECPL se poate vedea discret plasată informaţia potrivit căreia Adriean Videanu susţine că l-a împrumutat pe un anume Gheorghe Ionescu cu 393.750,0 RON ceea ce înseamnă aproape 100.000 de euro şi peste 100.000 de dolari. Gheorghe Ionescu se numeşte şi tatăl lui Bogdan Ionescu, Syda, iubitul europarlamentarului PDL, EBA. Viitorul cuscru prezidenţial mai este alintat şi Bebe.
Fragment din declaraţia publică de avere a lui Videanu, care arată cu cât l-a împrumutat pe viitorul cuscru al lui Băsescu

Bebe, tatăl lui Syda, este bun tovarăş al ministrului pedelist al Economiei, Videanu. Familiie celor doi şi-au petrecut deseori concediile împreună în paradisuri turistice precum Coasta de Azur.

În plus, Videanu este asociatul în afaceri al Sidoniei Ionescu, mama lui Syda şi nevasta lui Bebe. După ce europarlamentara EBA s-a amorezat de Syda, Videanu l-a primit pe june în corpul ataşaţilor comerciali de la ambasadele României. Ataşaţi pe care îi patronează Ministerul Economiei. Doar scandalul de presă l-a determinat pe Videanu să stopeze includerea titulaturii de diplomat economic, la Ambasada României la Paris, în cartea de vizită a viitorului ginere prezidenţial.

Syda senior a primit şi el recompense în bani de la buget, sub formă de numiri în consilii de administraţie: când la PETROM, când la EXIMBANK. Acea bancă în care martorii din presă ai lui Băsescu îl văd doar pe Ionuţ Costea, mult prea celebrul cumnat al lui Mircea Geoană.

Un alt membru al Grupului Coasta de Azur este Bogdan Alexandru Drăgoi, fiul lui Dan Drăgoi, cadru rezervist al MApN şi ex-bos la Balli România.

Bogdănel a fost cadorisit cu funcţia de ministru adjunct al Finanţelor Publice şi cu posturi pufoase de membru în consiliile de administraţie de la EXIMBANK, Fondul Proprietatea şi Hidroelectrica, de unde ia 23.700 lei pe lună, adică aproape 6.000 de euro lunar. De la Loteria Română a primit acum doi ani 21.688 lei.

Adriean Videanu se poartă ca un stăpân al Ministerului Economiei şi ca un naş de mare ispravă, dispus să pună umărul la căpătuirea fiilor prietenilor săi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu