sâmbătă, 5 iunie 2010

Toaleta unei şcoli din judeţul Bistriţa-Năsăud a costat 300.000 de lei

Romania trebuie salvata!
25 mai 2010, 13:31 | Actualizat Marţi, 25 Mai 2010 21:21
Anca Hoha / REALITATEA TV


Grup sanitar a fost construit la şcoala din localitatea Dobric din judeţul Bistriţa-Năsăud. Toaleta este nefuncţională pentru că firma care l-a construit a oprit lucrările, din lipsă de bani.
300.000 de lei. Atât a costat un grup sanitar construit de la zero ca anexă la şcoala generală din satul Dobric, în conditiile în care şcoala avea şi ea nevoie de reabilitare.

Anul trecut , prin ISJ, s-au primit 3 miliarde de lei vechi pentru construirea unor grupuri sanitare, chiar dacă şcoala avea şi ea nevoie de lucrări de reabilitare. Constructorul a finalizat lucrarea şi mai trebuia sa fie racordată la apă, însă pentru ca nu a primit în totalitate banii, nu a dat în folosinţă toaleta.

Localnicii sunt revoltaţi de investiţia uriaşă în toalete, mai ales că şcoala nu a fost reabilitată de zeci de ani. "S-a făcut un wc care nu-l foloseşte nimeni şi copiii merg tot acolo dacă vedeţi ce mizerie e acolo să ferească Dumnezeu", susţine o localnică.

Primarul comunei spune că investiţia a fost făcute de către Inspectoratul Şcolar Judeţean. Conducerea ISJ spune că grupurile sanitare au fost construite în cadrul unui program guvernamental prin care se dorea ca şcolile care nu primeau aviz de funcţionare să aibă apă curentă şi toalete. Până acum, constructorul a primit doar jumătate din bani.

"Întreruperea finanţării acestor lucrări a cauzat acest fapt, pe de altă parte pot exista cazuri în care să fie prestate lucrări care să nu fie încă onorate din punct de vedere financiar, pe măsură ce vor fi alocaţi bani noi vom face toate demersurile să primească aceşti bani", a spus Mihai Mureşan, inspector general ISJ Bistriţa.

În Bistriţa-Năsăud, 20 de unităţi de învăţământ au fost curprinse în programul de utilităţi iniţiat de Guvern în 2008.

Şi în judeţul Galaţi, 30 de şcoli vor fi comasate. Dintre acestea, 20 au fost reabilitate în ultimii 4 ani, iar investiţiile au ajuns la circa 7 milioane de lei. Alte 6 milioane au fost cheltuite pe studii de fezabilitate, pentru proiecte care nu au mai fost realizate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu