marți, 6 iulie 2010

Elena Băsescu s-a răzbunat pe Anca Boagiu, din cauză de Syda

Romania trebuie salvata!
06 Iul 2010
Catavencu.ro

Pînă de curînd, Anca Daniela Boagiu a fost asigurată că pleacă ministru plenipotenţiar şi extraordinar în Franţa. A fă­cut însă ga­fa să anunţe presa că Bogdan Ionescu, zis Syda, urmează să fie trimis pe un post de secretar economic al Ambasadei României la Paris, în urma intervenţiilor făcute de Elena Băsescu pe lîngă ministerul lui Adriean Videanu.

O să mă întrebaţi ce legătură există între Anca Boagiu şi problema trimiterii lui Syda la Paris şi o să vă răspund de îndată. În 1997, Syda a fost, pentru o scurtă perioadă, consilierul personal al ministrului Integrării Europene, Anca Boagiu.
Suficient timp pentru ca i­dila ministrului cu consilierul ei pe probleme de, ha-ha, integrare, să enerveze conducerea superioară de par­tid, care i-a pus în vedere An­căi Boagiu s-o la­se mai moale cu cordăceala la locul de muncă şi să scape de consilierul Syda, înainte de a afla presa amănunte, dat fiind faptul că urmează un an electoral dificil.

Momentul coincide cu inexplicabila cădere în dizgraţie a Ancăi Boagiu. Între timp, Syda, amantul portocaliu de serviciu, s-a cam săturat de fosta ministreasă de 39 leat şi s-a cuplat cu mezina de 27 de ani a preşedintelui, EBA. Cuplul urma să-şi pună pirostriile taman luna trecută. Madam Boagiu părea că se resemnase şi a apucat să se laude în stînga şi-n dreapta că pleacă ambasador în Franţa. În prealabil, francezii i-au dat, galanţi, Legiunea de Onoare în grad de cavaler.

De oficiile de preparator al viitorului ambasador s-a ocupat deputatul Mircea Toader, a cărui misiune, printre altele, a fost să recruteze consilierii viitorului ministru extraordinar şi plenipotenţiar Anca Boagiu, absolvent al unei facultăţi de construcţii, specializat în hidrotehnică. În scenă intră Syda, despre care presa află, cu lux de amănunte, că EBA i-a aranjat un post la ambasada noastră de la Paris; că EBA urmează să se cunune cu Syda, în iunie 2010; că tinerii însurăţei intenţionează să-şi achiziţioneze un hogeac la Paris. Boagiu se răzbună ca muierile înşelate din tragedia greacă, lovind cu ambele tăişuri ale securii, atît în amantul trădător, cît şi în rivală. EBA află cine a sifonat şi-i dă şah fostei ministrese a Integrării, uneltind s-o lase fără suflare.

Mai departe, afacerea este preluată de oameni de meserie. În timp ce Anca Boagiu se pregăteşte să fie unsă ambasador, în locul ei este numit Bogdan Mazuru, diplomat de carieră, care săptămîna trecută primeşte avizul favorabil al Parlamentului. EBA se desparte de Syda, convinsă că mica ei lume portocalie e plină de perdanţi cu tone de muşchi pe ei şi creiere de muscă. Privind retro­spectiv, este greu de înţeles cum şi-a imaginat EBA că-i va crea post de gigolo lui Syda în ambasada fostei lui amante. Poate că şi creierul EBei are propriile lui limite, nu numai mintea lui Syda.

Lilly Mîrlan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu