marți, 6 iulie 2010

Loteria Naţională dă 4 milioane de euro pentru intabularea imobilelor unei firme neautorizate

Romania trebuie salvata!
Cotidianul.ro


Loteria Română cheltuie peste patru milioane de euro pentru a-şi intabula imobilele. În plină criză, solidaritatea cu cei care abia reuşesc să-şi ducă existenţa de pe o zi pe alta rămâne doar o iluzie.

Peste patru milioane de euro va cheltui Loteria Română pentru a-şi intabula cele o mie de spaţii pe care le deţine în proprietate. În acest sens, s-a organizat o licitaţie, licitaţie ce a fost câştigată de firma cu cele mai mari costuri, o firmă din Capitală specializată în construcţii de ansambluri rezidenţiale. Una dintre cerinţe era ca participanţii la licitaţie să fie autorizaţi de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, întrucât se solicitau, în principal, servicii de cadastru. Câştigătorul licitaţiei nu era însă autorizat de agenţie.

După declararea câştigătorului licitaţiei, ceilalţi participanţi au formulat contestaţii, arătându-se nemulţumiţi de o serie de aspecte pe care le-au considerat aberante. Li se solicitase să deţină GPS cu 220 de canale şi scaner pentru a face modelul tridimensional al terenului. Spaţiile fiind constructii, în general parteruri de bloc, GPS-ul nici nu se poate folosi. În plus, "220 de canale" înseamnă practic că poate comunica cu 220 de sateliţi simultan. Ori în România nu se pot recepta mai mult de 10-15 sateliti, în funcţie de oră.

Dacă e să facem o medie pentru serviciile achiziţionate, Loteria Română cheltuie peste 4 milioane de euro pentru măsurători în 1000 de imobile. Ceea ce înseamnă că o simplă măsurătoare ajunge la 4.000 euro/amplasament, şi asta în condiţiile în care un simplu releveu costă doar câteva sute de euro.



Publicat Vineri, 11 iunie 2010 Dan Odagiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu