luni, 16 noiembrie 2009

Şase! Vine poliţia politică a PSD!

Romania trebuie salvata!
Catavencu.ro
15 Nov 2009

Alexandru Cautis
 
PSD-ul, partidul cu cei mai notorii comunişti pe cap de membru, face poliţie politică. Avem dovada că în luna iunie a acestui an, cînd erau la butoanele prefecturilor, pesediştii îşi aranjau alegerile într-un stil autentic bolşevic. Şi nu oriunde, ci în judeţul condus de Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, fost candidat la funcţia de Ministru de Interne.
Prefectul pesedist de Teleorman din acea dată, Ionuţ Adrian Biţă, a solicitat primarilor şi viceprimarilor PSD, şefilor de organizaţii şi agitatorilor de partid, să îi trimită tabele clare cu "agenţii economici şi apartenenţa lor politică." Aceasta este sintagma înscrisă pe un dosar întocmit la prefectura Teleorman (vezi arhiva FOTO), spre ştiinţa prefectului.
Adică şi firmele sînt arondate politic şi partidul voia să ştie cui anume! În acest dosar sînt tabele cu toate societăţile comerciale, asociaţiile familiale ( sau "asociaţiile familiare", cum scrie un primar) de pe raza satelor din judeţul Teleorman. Peste 30 de localităţi, fiind specificat în dreptul fiecăreia cu ce partid ţine administratorul, capul de familie. Şi mai tare: într-un tabel (cazul comunei Putineiu) s-a specificat, pe lîngă societăţile comerciale, şi cu cine ţine Poşta din comună (adică locul de unde pleacă pensiile), s-a trecut şi apartenenţa politică a Şcolii, opţiunea politică a Dispensarului Veterinar!!!




Într-alt tabel (comuna Crîngu) se trece şi cu ţine medicul din sat, în altul (comuna Tătărăştii de Jos) apare şi preotul cu specificaţia înclinaţiei sale politice. O mostră de esenţă de comunism: în tabelul trimis prefecturii de comuna Cosmeşti, se trec şi "proprietarii de utilaje agricole la nivel de comună."


Practic, toţi cei care puteau influenţa pe alegători, cîrciumar, preot, poliţist, poştaş, patron de butic, medic, deţinător de tractor, deţinător de cazan sătesc de făcut rachiu, morar etc. au fost anunţaţi prefectului pesedist. Nu de oricine, ci în majoritatea cazurilor tabelele au fost făcute de primari, cu semnătura lor, ştampila primăriei, trimise de pe faxul primăriei. Poliţie politică făcută oficial, ca-n 1947, tată!
Pasul doi de poliţie politică: controlarea de către instituţiile statului a acelor administratori de societăţi care nu simpatizează PSD-ul. Aşa s-a întîmplat: controalele făcute de OPC, ITM, ISU DJAOV Teleorman, în cele două luni ce au succedat dosarului înaintat prefectului, au vizat 39 de societăţi nepesediste.

Mai multe detalii despre rolul acestei acţiuni de poliţie politică orchestrate de prefectura Teleorman veţi citi miercuri, în revistă.
Pînă atunci vă lăsăm să vă delectaţi cu o parte din tabelele respective. Le vom face publice aici pe toate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu